ΤΑ «ΑΛΟΓΑ» ΠΟΥ «ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΥΡΣΑ» ΤΩΝ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ

Ποια ονόματα είναι τα επικρατέστερα για τη Ν.Δ., τι περιμένουν στο Πα.Σο.Κ., τι συμβαίνει με την αριστερά

Σενάρια τα οποία δεν είναι…επιστημονικής φαντασίας, όπως θέλει να λέει ο Πρόεδρος της Νο.Δ.Ε. Πέλλας της Ν.Δ. Ν. Αργυρός υπάρχουν για τις επικείμενες εκλογές και το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας «βράζει» στην κυριολεξία, αφού έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν συγκεκριμένα ονόματα που φαίνεται να έχουν την προτεραιότητα, σύμφωνα με ισχυρούς κομματικούς κύκλους εξ Αθηνών.
Το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. άλλωστε για την Πέλλα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, προσανατολίζεται να «χτιστεί» βάση της ανανέωσης προσώπων, με τη σύνθεση να «παίζει» και με παλιά και έμπειρα στελέχη. Το…rotation αυτό όμως αμφισβητείται από τον τοπικό Πρόεδρο, που εξέδωσε δήλωση «ακύρωσης» των όσων γράφονται. Πολύ πιο εύκολο όμως να διαψεύσεις, παρά να ψάξεις την είδηση, δεν νομίζετε;

ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ…
Έτσι, σύμφωνα με το rotation που αναμένεται να γίνει και αποτελεί το ισχυρότερο σενάριο, τα πρόσωπα που φαίνεται ότι έχουν την πρωτιά στην κούρσα της ένταξης στη λίστα του γαλάζιου ψηφοδελτίου είναι οι κ.κ. Δ. Σταμενίτης, Γ. Καρασμάνης, Αλκ. Νουσηκύρου, ενώ τα νέα πρόσωπα εστιάζονται στις κυρίες Λαγομάτη εκ Γιαννιτσών, Βαμβάκη εκ Αριδαίας και του νομικού κ. Μπαρμπαγιάννη από την Σκύδρα. Στο σημείο αυτό το «σοκ» εστιάζεται ότι απουσιάζουν τα ονόματα των Δ. Τζαμτζή και Π. Φουντουκίδου. Αναφέρουμε τη λέξη «σοκ» καθώς ο κ. Τζαμτζής είναι έτοιμος να παραιτηθεί από την αρχηγία του αυτοδιοικητικού συνδυασμού που δημιούργησε και είναι επικεφαλής στο Δήμο Σκύδρας, κάνοντας μάλιστα και σχετική ανακοινωση ότι είναι σίγουρα στη «λίστα», ενώ η κ. Φουντουκίδου αναμένει με αισιοδοξία ότι θα βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο. Όμως και ο πρώην Διευθυντής της ΕΑΣ Γιαννιτσών και Πρόεδρος της Νο.ΔΕ, για πολλά έτη, Αστ. Αντωνίου αναμένει με την ίδια αισιοδοξία να συμπεριλαμβάνεται στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο. Το παραπάνω «ισχυρό» σενάριο, από έγκυρες και βαθιά κομματικές πηγές ανατρέπει όλα τα προηγούμενα. Μάλιστα, στην περιοχή της Αριδαίας έφερε τρεις γυναίκες υποψήφιες για μία…θέση στον ήλιο του ψηφοδελτίου, αφού «έπαιζαν» τα ονόματα της κ. Ζιάκα καθώς και της κ. Πασχαλίδου, όμως θεωρούνται outsider για κάτι τέτοιο, μιας και η κ. Βαμβάκη φαίνεται να είναι η επικρατέστερη.

«ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΕΝΟΣ» Ο ΑΡΓΥΡΟΣ
Παρόλα αυτά και βλέποντας την έντονη δημοσιότητα που παίρνει το θέμα, ο Πρόεδρος της Νο.Δ.Ε. Νίκος Αργυρός εξέδωσε ανακοίνωση που μάλλον περισσότερο δείχνει «αιφνιδιασμό» παρά «διάψευση». Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
«Τον τελευταίο καιρό, κυκλοφορούν δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, σχετικά με την ονοματολογία των υποψηφίων στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Περιφερειακή Ενότητα ΠΕΛΛΑΣ σε ότι αφορά τις επικείμενες Εθνικές Εκλογές. Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει από πολλούς να συμμετάσχουν στο ψηφοδέλτιο νίκης της Περιφερειακής Ενότητας ΠΕΛΛΑΣ. Αυτό δείχνει και τη δυναμική του κόμματος όχι μόνο στην τοπική κοινωνία αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Η Νέα Δημοκρατία θα κληθεί, στις επόμενες εκλογές, να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο στο οποίο την οδήγησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Η τήρηση των Αρχών του Καταστατικού καθώς και η τήρηση των διαδικασιών του Κανονισμού Περιφερειακής Οργάνωσης του Κόμματος αλλά και των αποφάσεων των συντεταγμένων οργάνων του αποτελεί αυτονόητη δέσμευση όλων. Οι διαδικασίες αυτές είναι συγκεκριμένες και απόλυτα ξεκάθαρες για τους πάντες και θα γίνουν διάφανα και οργανωμένα μέσα από τις ΝΟΔΕ. Με την παρατήρηση αυτή, τα συντεταγμένα όργανα του κόμματος θα προχωρήσουν στη δημοσιοποίηση των υποψηφίων που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο στην Περιφερειακή Ενότητα ΠΕΛΛΑΣ όταν έρθει η ώρα και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Προς το παρόν καμία διαδικασία δεν ξεκίνησε και κανένα χρίσμα δεν δόθηκε. Ότι άλλο γράφεται και δημοσιοποιείται στα ΜΜΕ δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και έχει ως σκοπό να πλήξει όχι μόνο τα ίδια τα πρόσωπα αλλά κυρίως τον Εθνικό Στόχο που είναι η αυτοδυναμία του κόμματος και συνακόλουθα η σωτηρία και η προκοπή του τόπου. Η ΝΟ.Δ.Ε ΠΕΛΛΑΣ θα σταθεί σθεναρά απέναντι σε όσους προσπαθούν με κάθε τρόπο, για τους δικούς τους προσωπικούς λόγους, να πλήξουν την πρωτοκαθεδρία της Νέας Δημοκρατίας στις επικείμενες εκλογές. Ήρθε πια η ώρα να απαλλαγούμε μία ώρα αρχύτερα από την καταστροφική και ανάλγητη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ακολουθώντας έναν άλλο δρόμο. Το δρόμο που χάραξε ο πρόεδρος του Κόμματος Αντώνης Σαμαράς και για τον οποίο καθημερινά δίνει μάχες εντός και εκτός Ελλάδας. Οι μάχες αυτές δεν μπορούν να καπηλεύονται από κανέναν και για τίποτε».

ΑΝΑΜΟΝΗ ΣΤΟ Πα.Σο.Κ.
Όσον αφορά το Πα.Σο.Κ., μεγάλο αγκάθι αποτελεί αυτή τη στιγμή η εκλογή του Προέδρου του κόμματος, με πολλά ονόματα να εντάσσονται στην κάθε πλευρά που ενδιαφέρεται, μπαίνοντας σε ένα «παιχνίδι» απόλυτης «δελφινολογίας», που έπρεπε εδώ και καιρό να έχει ξεκαθαρίσει. Πάντως, αυτή τη στιγμή και με την αναμονή των εξελίξεων του Πα.Σο.Κ., ειδικά μετά και την συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου και βλέποντας τα ποσοστά του να κάνουν….ελεύθερη πτώση, δεν είναι νωρίς να πει κανείς ότι το ισχυρότερο σενάριο αυτή τη στιγμή είναι η παρουσία των τριών εκλεγμένων Βουλευτών (Θ. Τζάκρη, Ηλ. Θεοδωρίδη και Β. Γιουματζίδη), ενώ το όνομα του πρώην Αντινομάρχη Σωτ. Κεχαγιά(και πολιτευτής που πήγε πολύ καλά στις προηγούμενες εκλογές) δεν σταμάτησε ποτέ να αναφέρεται, καθώς και το ενδιαφέρον του ιδίου δεν σταμάτησε ποτέ να υπάρχει. Η αναφορά ακόμη και στο όνομα του Χρ. Χατζηαντωνίου (Αντιπροέδρου του ΕΛΓΑ σήμερα) δεν είναι υπερβολική, αντιθέτως, ενώ αναμένονται να παρελάσουν αρκετά ονόματα ακόμη, ισχυρών προσώπων, όπως είναι ο Δ/ντης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στα Γιαννιτσά Φ. Παντελίδης. Είναι λογικό και στο Πα.Σο.Κ. να αναζητηθούν νέα πρόσωπα, αφού με οποιονδήποτε Πρόεδρο (ακόμη και με τον Γ. Παπανδρέου!) χρειάζεται μία ανανέωση και το πράσινο ψηφοδέλτιο. Όταν περάσει ο ζόρικος σκόπελος του κινήματος, το οποίο έχει δείξει ότι ξέρει πολύ καλά να τους ξεπερνά, εν αντιθέσει με την γαλάζια πλευρά.
Για την αριστερά είναι νωρίς να μιλήσουμε, αν και οι επιλογές της είναι περιορισμένες σε επίπεδο Νομού, κάτι το οποίο όμως δεν φάνηκε από τις εκλογές της αυτοδιοίκησης, καθώς εκεί στελέχη πρόταξαν τα στήθη τους και ενεμφανίσθησαν στο πολιτικό (πλην όμως αυτοδιοικητικό) σκηνικό. Δεν αποκλείεται κάποια από αυτά τα στελέχη να βρεθούν για πρώτη φορά σε ψηφοδέλτια (ειδικά του ΚΚΕ), ενώ υπάρχουν και οι γνωστές «παλιοκαραβάνες», στις οποίες ποντάρει η αριστερά στην Πέλλα γενικότερα…