Νίκος Μηνάς στο pellanews.gr: "Έχει αποδειχτεί οτι οι κόντρες δεν οδηγούν πουθενά"-Τι θα γίνει με τις αποζημιώσεις | PellaNews

Νίκος Μηνάς στο pellanews.gr: "Έχει αποδειχτεί οτι οι κόντρες δεν οδηγούν πουθενά"-Τι θα γίνει με τις αποζημιώσεις

«Μετά από 3 χρόνια σκληρής προσπάθειας των Οργανώσεων και των οργανωμένων συνεταιρισμών της Πέλλας άρχισε να αποδίδει καρπούς», υποστήριξε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Συνεταιριστών Νίκος Μηνάς στο pellanews.gr, μιλώντας στο περιθώριο της συνάντησης που έγινε πριν λίγες μέρες στα γραφεία του ΑΣ Πέλλας στα Γιαννιτσά, μεταξύ 37 Συνεταιριστών και Βουλευτών του Νομού, με κυρίαρχο θέμα τις αποζημιώσεις από τις βροχοπτώσεις του περασμένου καλοκαιριού.

Σημείωσε πως «το 2017 ολοκληρώθηκε η διαδικασία των βροχοπτώσεων με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να αποζημιωθούν, έτσι θα γίνει και φέτος», προσθέτοντας πως «θα μπορούσαν βέβαια τα χρήματα να ήταν περισσότερα. Εν τέλει, αυτά που υπολογίστηκαν, έτσι όπως υπολογίστηκαν, δόθηκαν. Έτσι και το 2018 μετά από πολλές πιέσεις και των συνεταιρισμών και των αγροτικών συλλόγων αποφασίστηκε από την κρατική εξουσία να εντάξουν τις βροχοπτώσεις στο deminimis». Ο κ. Μηνάς τόνισε πως «για πρώτη φορά η συλλογικότητα στην Πέλλα έδειξε να έχει τη συμπαράσταση όλων των Βουλευτών και των δύο κυβερνητικών και φυσικά και της αντιπολίτευσης και έχει αποδειχτεί ότι οι κόντρες δεν οδηγούν πουθενά».

Ο Πρόεδρος του ΣΕΑΣ Πέλλας επανέλαβε κλείνοντας τις δηλώσεις του πως «πρέπει να τεθεί με σοβαρότητα και συνέπεια το θέμα της δημιουργίας κλαδικής των συνεταιρισμών, για να προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς το συνεταιρίζεσθαι, για να γίνει αλλαγή νοοτροπιών με βήματα μπροστά όσον αφορά τον συγκεκριμένο τομέα». Πρόσθεσε επ’ αυτού με έμφαση πως «πρέπει να γίνει κατανοητό ότι υπάρχει δύναμη και δυναμική να προχωρήσουν όλα τα θέματα και να γίνουν οι Συνεταιρισμοί μία ισχυρή ατμομηχανή στο εσωτερικό, για να αποκτήσουν όλα τα εφόδια να στέκονται και στο εξωτερικό».

Παύλος Νεκτάριος Παπαδόπουλος