Το πρώτο βήμα για τις ποικιλίες που θα αποζημιωθούν έγινε-Αύριο τα τελικά αποτελέσματα | PellaNews

Το πρώτο βήμα για τις ποικιλίες που θα αποζημιωθούν έγινε-Αύριο τα τελικά αποτελέσματα

Το πρώτο αποφασιστικό βήμα για να προχωρήσει το θέμα των αποζημιώσεων από τις βροχοπτώσεις του καλοκαιριού του 2018, που πέρασε και άφησε πίσω του πάλι μεγάλες απώλειες για τους δενδροκαλλιεργητές (και όχι μόνο), έγινε σήμερα το απόγευμα.

Ο Σύνδεσμος Συνεταιριστών Πέλλας, σε σύσκεψη την οποία κάλεσε τα μέλη του, έθεσε το ζήτημα στην Πέλλα, όσον αφορά τις ποικιλίες που θα αποζημιωθούν, χωρίς όμως να βγει τελική απόφαση, μιας και θα πρόκειται για συναπόφαση με τους συναδέλφους τους της Ημαθίας. Η σύσκεψη των συνεταιριστών της Πέλλας έγινε στα γραφεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γαλατάδων.

Οι Ημαθιώτες θα συνεδριάσουν αύριο, θα λάβουν και την άποψη και τα αποτελέσματα της συζήτησης που έγινε σήμερα στην Πέλλα, για να βγει το τελικό «αποτέλεσμα», δηλαδή η τελική απόφαση για το ποιες ποικιλίες θα συμπεριληφθούν στις αποζημιώσεις.

Έτσι, όλα αυτά θα γίνουν ο φάκελος τον οποίο πρέπει να σεβαστούν εις τα Αθήνας, για να προχωρήσει και να κλείσει το ζήτημα και φέτος. Λεπτομέρειες για τον χρόνο που θα προχωρήσουν όλα αυτά, με στόχο να παταχθεί η περσινή γραφειοκρατική διαδικασία εκ του συστήματος, θα υπάρξουν μαζί με την τελική απόφαση για τις ποικιλίες ή κατά τη διάρκεια ολοκλήρωσης των διαδικασιών. Πάθημα υπάρχει από τις περσινές καθυστερήσεις, οπότε υπάρχει και «μάθημα», το οποίο πλέον θα είναι ο οδηγός για να αποφευχθούν ταλαιπωρίες.

Πάντως, μέσα σε όλες τις πληροφορίες που έχει το pellanews.gr, εκφράστηκε μια πρώτη ικανοποίηση γιατί υπάρχει γλώσσα συνεννόησης, κάτι που θα αποτελέσει ανυπέρβλητο όπλο για τη συνέχεια του ζητήματος.

Παύλος Νεκτάριος Παπαδόπουλος