Το χαλάζι "φωνάζει αλλά ο ΕΛΓΑ... περί άλλων τυρβάζει! | PellaNews

Το χαλάζι "φωνάζει αλλά ο ΕΛΓΑ... περί άλλων τυρβάζει!

Για μία ακόμη φορά οι αγρότες κρατούν τον κεφάλι και σηκώνουν τα χέρια ψηλά. Για ένα ακόμη καλοκαίρι και αυτή τη φορά Ιούνιο, το χαλάζι χτύπησε την πόρτα καλλιεργειών, δημιουργώντας σύγχυση στην πορεία της αγροτικής χρονιάς που διανύουμε, με τις δουλειές να βρίσκονται στο φουλ.

Ο κάμπος της Πέλλας, συμπεριλαμβανομένου σημαντική σημεία των Γιαννιτσών αλλά και τη Σκύδρα, είδε και πάλι την «άσπρη κατάρα», όπως έχει εξελιχθεί πια αυτό το φαινόμενο, ότι εποχή και να ‘ναι, να καταστρέφει, γεμίζοντας ερωτηματικά.

Πάντως, όπως και να ‘χει, από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας, όπως αναφέρουν πληροφορίες του pellanews.gr, θα επέμβει το εποπτικό του ΕΛΓΑ Πέλλας-Ημαθίας. Οι αγρότες γνωρίζουν πώς πρέπει να κινηθούν, η υπηρεσία δίνει οδηγίες ήδη, οπότε μια πρώτη εκτίμηση του μεγέθους της ζημιάς θα δώσει και την εικόνα που θα επικρατήσει για τη συνέχεια της διαδικασίας και τις αποζημιώσεις.

Εμείς επιμένουμε για μία ακόμη φορά, στα αυτιά των ιθυνόντων που συνεχίζουν να θέλουν «καθάρισμα», ότι πρέπει χθες να είχε αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ, προς την κατεύθυνση και με στοιχείο της κλιματικής αλλαγής. Ακόμη και οι βροχές που έπεσαν είχαν «τροπικό» χαρακτήρα και είναι πια φως φανάρι(το φωνάζουν όλοι οι αρμόδιοι επιστήμονες και όχι μόνο)ότι οι καιρικές συνθήκες έχουν αλλάξει άρδην.

Παύλος Νεκτάριος Παπαδόπουλος