Πέλλα: Αγωνία για τους τέσσερις βουλευτές | PellaNews

Πέλλα: Αγωνία για τους τέσσερις βουλευτές

Του Στέφανου Μίντζα

Αγωνία επικρατεί στα στρατόπεδα όλων των υποψηφίων βουλευτών της Πέλλας σχετικά με την εκλογή τους. 

Στη Νέα Δημοκρατία με δεδομένη την πρωτιά του κόμματος -σύμφωνα με τις δημοσκοπίσεις- ευελπιστούν να εκλέξουν από 3 έως και 4 βουλευτές. Ειδικά αν η γαλαζία παράταξη συγκεντρώσει ποσοστό άνω του 45% σε επίπεδο επικράτειας υπάρχει το σενάριο να εκλεγούν 4 βουλευτές από το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

 Αντίθετα στο ΣΥΡΙΖΑ που είδαν πρόσφατα τα ποσοστά τους να καταβαραθρώνονται  -19,19%- ελπίζουν ότι στις εθνικές εκλογές θα κρατήσουν τις δυνάμεις τους και θα καταφέρουν να εκλέξουν έστω και έναν βουλευτή, με τους δύο απερχόμενους βουλευτές - Τζάκρη και Σηφάκη- να θεωρεί ο καθένας πως θα διατηρίσει τη βουλευτική του έδρα. 

Αισιοδοξία υπάρχει όμως και στο ΚΙΝ.ΑΛ καθώς στις ευρωεκλογές το Κίνημα Αλλαγής είχε συγκεντρώσει πάνω από 7%. Στο άλλοτε ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι θα έχουν από σήμερα το βράδυ βουλευτική έδρα. Τέλος  και στην Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία πως θα ξεπεράσουν το Κίνημα Αλλαγής και θα καταφέρουν να έχουν αντιπρόσωπο από την Πέλλα στη νέα βουλή, αφού στις ευρωεκλογές ήταν σε απόσταση αναπνοής από το ΚΙΝ.ΑΛ με 6,90%.

Η οριστική απάντηση βέβαια θα δοθεί από το λαό της Πέλλας σήμερα το βράδυ.