Έρχεται κακοκαιρία--σε ετοιμότητα ο μηχανισμός της Περιφερειακής ενότητας Πέλλας | PellaNews

Έρχεται κακοκαιρία--σε ετοιμότητα ο μηχανισμός της Περιφερειακής ενότητας Πέλλας

Δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ με χιόνια σε πολλές περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας. Ο Ιορδάνης Τζαμτζης νωρίς το πρωί συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη θέτοντας σε ετοιμότητα τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας της Περιφερειακής ενότητας Πέλλας. Ο Αντιπεριφερειάρχες Πέλλας μαζί με τους συνεργάτες του οργάνωσε σχέδιο αντιμετώπισης της κακοκαιρίας προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα για τους πολίτες της Πέλλας. 

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

Βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, προβλέπονται για την Τρίτη:

αρχικά στην δυτική Ελλάδα, στην ανατολική Πελοπόννησο και στην Κρήτη,

σταδιακά στις Κυκλάδες, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια,

από το απόγευμα στην Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην κεντρική Μακεδονία

από το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Χιόνια θα πέσουν από το βράδυ στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 5-6 μποφόρ, βαθμιαία στα ανατολικά 7 μποφόρ, το βράδυ στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, τοπικά ισχυρές από τις προμεσημβρινές ώρες. Θα πνέουν νοτιοανατολικοί άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ, βαθμιαία 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Για την Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές, που από μεσημέρι θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Θα πνέουν νοτιοανατολικοί άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ, που από το απόγευμα θα γίνουν ανατολικοί, 6 με 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 10 και 13 βαθμών Κελσίου.

Στην Μακεδονία αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές, που από το μεσημέρι θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Στην Θράκη θα αναπτυχθούν αυξημένες νεφώσεις που θα φέρουν τοπικές βροχές από το βράδυ. Χιόνια θα πέφτουν από το βράδυ στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Θα πνέουν άνεμοι νοτιοανατολικοί, 3-5 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε ανατολικούς-βορειοανατολικούς, 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά 7 και την νύχτα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 12 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία η μέγιστη τιμή θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη).

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην Δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τις νυχτερινές ώρες, ενώ το βράδυ, χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Από τις βραδινές ώρες, οι άνεμοι στα βόρεια θα στραφούν σε ανατολικούς-βορειοανατολικούς, με την ίδια ένταση. Στα νότια, οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς, 5 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερα).

Για την Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, αρχικά στα νότια και βαθμιαία και στις βορειότερες περιοχές. Την νύχτα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς. Θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ, βαθμιαία 6 με 7 μποφόρ και από το βράδυ στις Σποράδες 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Θα πνέουν νοτιοανατολικοί άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, που γρήγορα θα αυξηθούν. Από το μεσημέρι, θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες, που την νύχτα θα είναι τοπικά ισχυρές. Θα πνέουν νοτιοανατολικοί άνεμοι, εντάσεως 4 με 5 μποφόρ, βαθμιαία 6 με 7 μποφόρ και τη νύχτα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου.