Προβολή ταινίας από τους Almopistas
Οι Almopistas συνεχίζουν την προσπάθεια τους για μια καλύτερη Αλμωπία. Το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011, στις 8 μ.μ. στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο Αριδαίας θα προβάλλουνε την ταινία HOME.
Οι ραγδαίες κλιματολογικές αλλαγές στον πλανήτη Γη τις τελευταίες δεκαετίες και η διαφαινόμενη εξάντληση τον φυσικών πόρων αποτελούν τον θεματικό πυρήνα αυτού του ντοκιμαντέρ οικολογικής αφύπνισης.
"Είναι πολύ αργά για να είμαστε απαισιόδοξοι". Με αυτό το σύνθημα ο σκηνοθέτης Yann Arthus-Bertrand, θέλοντας να υπογραμμίσει ότι ακόμα υπάρχει λύση για τον πλανήτη, μας προσκαλεί στην ταινία «Home». Μαζί με τον παραγωγό Luc Besson, θέλοντας μέσα από εικόνες ικανές να πείσουν και τον πιο δύσπιστο, να συμμετάσχει έμπρακτα σε κάθε μορφής αλλαγή που θα προστατέψει το περιβάλλον μας, δημιουργεί μια ταινία διαφορετική από τα συμβατικά ντοκιμαντέρ.
Με γυρίσματα, που κράτησαν 217 ημέρες σε 54 χώρες, εύκολα μπορεί να πει κανείς ότι πρόκειται για μια δημιουργία, η οποία ξεπερνά τις φόρμες και τα είδη. Το «Home» είναι η πρώτη ταινία, που αποτελείται εξ ολοκλήρου από εναέρια πλάνα, ενώ - κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της - απασχόλησε τρία κινηματογραφικά συνεργεία, που εργάζονταν παράλληλα για 21 μήνες στις τέσσερις άκρες της Γης.
- Εισέλθετε στο σύστημα ή εγγραφείτε για να υποβάλετε σχόλια
-

















