Ανακοίνωση της Ενωτικής Δράσης για την καταστροφική θεομηνία | PellaNews

Ανακοίνωση της Ενωτικής Δράσης για την καταστροφική θεομηνία

Έχουν περάσει πλέον 12 μέρες από την καταστροφική θεομηνία που έπληξε κυρίως τις κοινότητες του Δήμου μας, και δυστυχώς η κατά τα άλλα λαλίστατη δημοτική αρχή μας έλαμψε δια της απουσίας της. Ούτε μια ενέργεια, μια ανακοίνωση, κάποια θέση τέλος πάντων. Το ότι στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές η δημοτική αρχή δεν ψηφίστηκε στις περισσότερες κοινότητες δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι, διότι πολύ απλά ο Δήμαρχος δήλωσε πως θα είναι Δήμαρχος όλων των «Εδεσσαίων» και όχι μόνο αυτών που τον ψήφισαν!

Σε όμορους Δήμους γειτονικού Νομού, μετά από σχετικά αιτήματα των Δημάρχων, διαβιβάστηκε κατεπείγον έγγραφο με αίτημα την κήρυξη ολόκληρης της επικράτειας των Δήμων αυτών, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, λόγω έντονων καιρικών φαινομένων. Και εν αναμονή των αποφάσεων των αρμοδίων οργάνων και φορέων, οι πολίτες της εν λόγω Περιφερειακής ενότητας, οι περιουσίες των οποίων έχουν υποστεί ζημιές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, θα μπορούν να απευθυνθούν σε αρμόδιους φορείς οι οποίοι ακολούθως θα ετοιμάσουν τους φακέλους των εκτιμήσεων.

Ευθύνη της Κεντρικής Διοίκησης είναι να υπάρχει σχέδιο αντιμετώπισης πιθανών καταστροφών. Όπως ευθύνη της εκάστοτε δημοτικής αρχής είναι να πιέζει την Κεντρική Διοίκηση για παραλείψεις και αμέλειες της. Στην Ενωτική Δράση πάντα μιλούσαμε για τον συντονιστικό ρόλο που θα μπορούσε να έχει η εκάστοτε δημοτική αρχή κινητοποιώντας όλους τους φορείς και συγκαλώντας έκτακτες συσκέψεις αντιμετώπισης των ακραίων αυτών φαινομένων. Μιλάμε βέβαια για μια δημοτική αρχή που σέβεται και υπερβαίνει τον ρόλο της και έχει σχεδιάσει στρατηγική αντιμετώπισης τέτοιων καταστάσεων προς όφελος των ίδιων των δημοτών της. Μια δημοτική αρχή που δεν τους θυμάται κάθε 4 χρόνια προεκλογικά. Για μια διαφορετική νοοτροπία που απ' ότι φαίνεται θα παραμείνει ουτοπία για τον Δήμο μας...

ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ - Γραφείο τύπου