Σκύδρα: Δύο άτομα φροντίζουν 250 τετράποδα!-Πού είναι οι εθελοντές(στα λόγια;) | PellaNews

Σκύδρα: Δύο άτομα φροντίζουν 250 τετράποδα!-Πού είναι οι εθελοντές(στα λόγια;)

«ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ-ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΠΙΑ,ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ!». Με κεφαλαία γράμματα, δείχνοντας το μέγεθος του sos που εκπέμπουν, οι Ζωόφιλοι της Σκύδρας(που μάλλον έμειναν μηδαμινή «δύναμη», καθώς η αδιαφορία πάει σύννεφο), διότι δύο άτομα καλούνται πλέον να φροντίζουν 250 ζώα! Πολλά εκ των οποίων εγκαταλείφθηκαν από δίποδα, που ο Θεός υποτίθεται τους έδωσε λογική και συναισθήματα. Δεν είμαστε στα καλά μας αν αφήνουμε δύο ανθρώπους να τα βγάζουν πέρα.

Αν οι δύο αυτοί άνθρωποι τα πάρουν... "κρανίο" και ανοίξουν τον φράκτη(λέμε τώρα) και 250 ζώα αμολυθούν στην περιοχή, ποιός θα φταίει; Και κυρίως ποιός θα ευθύνεται βάση νόμου; Ο νόμος αναφέρει οτι οι Ζωοφιλικές είναι υποστηρηκτικές οργανώσεις στο κομμάτι αυτό και όχι αυτοί που καλούνται να βγάλουν το φίδι απο την τρύπα. Αλλά που είμαστε; Ελλάδααα...

Όπως αναφέρουν στην προσωπική του σελίδα στα social media «δυστυχώς είμαστε στην χειρότερη θέση που ήμασταν ποτέ από ίδρυσης σωματείου. Έχουμε τα περισσότερα ζώα από ποτέ και έχουμε απομείνει μόνο δυο άτομα να φροντίζουμε 250 ζώα! Ζώα που το συντριπτικό ποσοστό είναι εγκαταλείψεις από συμπολίτες μας έξω από το καταφύγιο, μέσα στην πόλη, στα χωριά και στις ερημιές! Άρρωστα ζώα που κάνουν θεραπείες ή περιμένουν τη σειρά τους για θεραπεία! Τραυματισμενα ζώα από ατυχήματα! 
Δυστυχώς ο όγκος εργασίας είναι πολύ μεγάλος όταν υπάρχουν πολλά ενήλικα σκυλιά, πολλά κουτάβια, παράλυτα σκυλιά, γάτες, παράλυτες γάτες! Χωρίς να βάλουμε το γιατρό ή κάποιο έκτακτο περιστατικό που συμβαίνει, φωτογραφίες και προώθηση! Καθημερινά είμαστε εκεί 5-8 ώρες το πρωί για τάισμα, φάρμακα, νερά ,καθαριότητα και το απόγευμα πάλι για τα χάπια και τα παράλυτα!
Έχουμε φθάσει πια στα όρια μας, έχουμε παρατήσει τα πάντα ,τις οικογένειες, τους φίλους, τη ζωή μας και η μόνη μας έγνοια είναι να προλάβουμε καθημερινά να φροντίσουμε τα ζώα! Τρέμουμε στην ιδέα να μην αρρωστήσουμε, γιατί τότε θα μείνουν τόσα ζώα νηστικά!
Δεν θα αντέξουμε για πολύ ακόμη, ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ! Ξεκινήσαμε σαν εθελοντές και καταντήσαμε δούλοι και αιχμάλωτοι μιας κατάστασης που δεν την επιλέξαμε, αλλά πολλοί συνδημότες μας μας την επέβαλλαν! Δεν μπορεί να μην υπάρχουν 2-3 άτομα που μπορούν να διαθέσουν από 2-3 ώρες ο καθένας για τη φροντίδα τόσων ψυχών!
Αφήστε εμάς, σκεφτείτε αυτά τα ζώα που αξίζουν την καλύτερη φροντίδα!
ΒΟΗΘΗΣΤΕ μας, ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΜΕ!!!».
------------------------------
*Τα στοιχεία για όποιον φιλοτιμηθεί και αντί να βρίζει για τα αδέσποτα που υπάρχουν μπορεί να βάλει ένα μικρό χεράκι βοήθειας είναι τα εξής:

Περιοχή Σκύδρας-Ν. Πέλλας.
Τηλ. επικοινωνίας 6984881749
Παρακαλούμε σκεφτείτε να μας ενισχύσετε μέσω κατάθεσης στην Εθνική τράπεζα: 
ΙΒΑΝ :GR0501104730000047361038988 
ή στο Paypal: animalwelfareskydras@gmail.com
Κάθε βοήθεια είναι πολύτιμη για μας!

Παύλος Νεκτάριος Παπαδόπουλος