Υποδοχή Ελπιδοφόρου: Τι είπε στον Σεβασμιώτατο Ιωήλ και οι δηλώσεις του στα ΜΜΕ | PellaNews

Υποδοχή Ελπιδοφόρου: Τι είπε στον Σεβασμιώτατο Ιωήλ και οι δηλώσεις του στα ΜΜΕ

Έγινε η υποδοχή του Ελπιδοφόρου στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρα στη Νέα Πέλλα (όπως διαβάσατε στο pellanews.gr εδώ: https://www.pellanews.gr/topikagiannitsa/%CE%B5%CE%BD%CE%B8%CE%BF%CF%85%...), με όλα όσα προβλέφθηκαν από πλευράς Ιεράς Μητρόπολης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας να έχουν γίνει άψογα.

Αποτέλεσμα ήταν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ.κ Ελπιδοφόρος να ευχαριστήσει τον Σεβ. Μητροπολίτη Εδέσσης για την αγάπη και την φιλοξενία του, ενώ τον ευχαρίστησε και εκ μέρους του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου για την άριστη διαποίμανση του ποιμνίου Του. «Είσαστε ένας υποδειγματικός ιεράρχης της Εκκλησίας της Ελλάδος. Και αυτό δεν είναι κενός λόγος», είπε χαρακτηριστικά.

Κατά την έξοδό του από τον Ι. Ναό ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής μίλησε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων την ρόλο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στον Μακεδονικό Αγώνα και τονίζοντας ότι αποτελεί γι᾿ αυτόν προτεραιότητα η ολοκλήρωση των εργασιών ανέγερσης του Ι. Ναού Αγ. Νικολάου στο σημείο μηδέν του Μανχάταν καθώς και η εξύψωση του κύρους της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Αμερική.