«Βγήκαν από τις τρύπες που τους ρίξαμε» απάντησαν Νικολαΐδης-Αρβανίτης στις αποδοκιμασίες για τις Πρέσπες | PellaNews

«Βγήκαν από τις τρύπες που τους ρίξαμε» απάντησαν Νικολαΐδης-Αρβανίτης στις αποδοκιμασίες για τις Πρέσπες

«Βγήκαν από τις τρύπες τους. Τους ρίξαμε πίσω στις τρύπες τους και αυτοί ξαναβγήκαν», ήταν το σχόλιο του ολυμπιονίκη Αλέξανδρου Νικολαΐδη για τους πολίτες που τον αποδοκίμασαν, για τη Συμφωνία των Πρεσπών, στην Πτολεμαΐδα.

Αλέξανδρος Νικολαΐδης και Κώστας Αρβανίτης βρέθηκαν χθες στον δήμο Εορδαίας στο πλαίσιο της περιοδείας που κάνουν ενόψει των ευρωεκλογών 2019.

Και όπως πριν λίγες ημέρες στην Κατερίνη, έτσι και χθες έγιναν αποδέκτες αποδοκιμασιών για τη Συμφωνία των Πρεσπών, με τους πολίτες να τους φωνάζουν «αλήτες, προδότες αριστεροί» και «η Μακεδονία είναι ελληνική».

Ο Κώστας Αρβανίτης σχολιάζοντας είπε: «Ζήτω η δημοκρατία, κάτω ο φασισμός. Νεοναζί δεν είναι, που ήρθαν από την Κατερίνη; Δεν τους είδατε; Εσείς πώς θα τους απαντούσατε;», ενώ ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης εξίσωσε τη Δεξιά με την ακροδεξιά και χρησιμοποίησε εμφυλιοπολεμική ρητορική λέγοντας «βγήκαν από τις τρύπες τους. Τους ρίξαμε πίσω στις τρύπες τους και αυτοί ξαναβγήκανε».

Αναφερόμενος στη ΝΔ είπε ότι «με τις πολιτικές της δίνει χώρο σε όλους αυτούς να βγουν από τις τρύπες τους».

«Σύντροφοι και συντρόφισσες, φίλοι και φίλοι, χαίρομαι πάρα πολύ που είστε εδώ μαζί μας σήμερα και είμαστε απέναντι σε αυτούς που είναι εκεί έξω. Το ποιοι είναι εκεί έξω θα το συζητήσουμε σήμερα», είπε ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης. 

«Πολλοί λίγοι», ακούγεται μια κυρία να λέει. «Φανταστείτε φέρανε κόσμο από αλλού», συνέχισε ο Ολυμπιονίκης.

«Ξένοι είναι», λέει ένας κύριος. «Φανταστείτε φέρανε κόσμο από αλλού», επαναλαμβάνει ο Ολυμπιονίκης και διερωτάται: «Ποιοι είναι όμως όλοι αυτοί;».

«Αυτοί να σου πω εγώ, οι νεοδημοκράτες», αναφέρει μια φωνή και ο Αλέξανδρος Νικολαίδης χαμογελώντας λέει: «Θα τα πούμε τώρα και στο τέλος θα κάνουμε κουβέντα άμα θέλετε».

«Λοιπόν, ποιοι είναι όλοι αυτοί; Αυτοί είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής της Ευρώπης. Αυτοί είναι το αποτέλεσμα της μόδας που έχει γίνει η ακροδεξιά στην Ευρώπη, γιατί είναι μία μόδα.

Βλέπουμε σε όλη την Ευρώπη, σιγά-σιγά, σε παραδοσιακά δημοκρατικές χώρες να εμφανίζονται ακροδεξιά κόμματα να παίρνουν μεγάλα ποσοστά, να συμμετέχουν σε κυβερνήσεις, να είναι κυβερνήσεις.

Βλέπουμε χώρες όπως η Ουγγαρία να έχει μια ακροδεξιά κυβέρνηση με επικεφαλής τον Ορμπαν, ο οποίος πήρε τις εκλογές με ακροδεξιά ρητορική κατά του μεταναστευτικού χωρίς να έχει ούτε καν ένα μετανάστη στη χώρα του.

Βλέπουμε την Ιταλία του Σαλβίνι, της οποίας χώρας η πολιτική και η συμπεριφιορά απέναντι στους ανθρώπους που φύγανε από έναν πόλεμο για να σώσουν τους εαυτούς τους και της οικογένειάς τους ήταν να τους βουλιάζουν μέσα στη θάλασσα για να μην πάνε οι υπόλοιποι παραδειγματικά. Βλέπουμε και πού είμαστε εμείς, πού ζούμε εμείς και τι κάναμε εμείς.

Η ακροδεξιά πολιτική, πλέον, θα πρέπει να μην την ξεχωρίζουμε με την δεξιά πολιτική, δυστυχώς. Υπάρχουν ιστορικά δημοκρατικά κόμματα, όπως και στην Ελλάδα, πολιτικοί συγκεκριμένοι αλλά δεν είχανε ποτέ αυτά τα χάλια. Η Νέα Δημοκρατία πια είναι υπεύθυνη όχι μόνο για την πολιτική και την πόλωση που προκαλεί η πολιτική της και ο λόγος της αλλά και το γεγονός ότι επειδή νομιμοποιεί αυτές τις πολιτικές και αυτή τη ρητορική ένα ιστορικό κεντροδεξιό κόμμα στην Ελλάδα, δίνει χώρο σε αυτούς να βγουν από τις τρύπες τους.

Στις τρύπες που τους είχε η δημοκρατική Ελλάδα και η δημοκρατική Ευρώπη, όλα αυτά τα χρόνια, τα χρόνια που κατέστρεψαν την Ευρώπη, τους ρίξαμε πίσω στις τρύπες τους και τώρα σιγά-σιγά βρήκανε τρόπο να ξαναβγούνε. Με ποιο τρόπο ξαναβγήκανε, λοιπόν; Με τη Δεξιά και τον νεοφιλελευθερισμό», είπε ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης.

«Η πολιτική της Ευρώπης, τι έκανε η πολιτική της Ευρώπης. Η ΕΕ δημιουργήθηκε με κάποιες αξίες, η ΕΕ δημιουργήθηκε με τη χάρτα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, επτά ανθρώπινα δικαιώματα, τα οποία συμπεριλάμβαναν όλα τα υπόλοιπα.

Δημιουργήθηκε με αυτά, μαζεύτηκε με αυτά και κάποια στιγμή ξέχασε ότι τα εκπροσωπεί και ότι τα αντιπροσωπεύει. Από εκεί που κάποτε ήταν στο κέντρο της Ευρώπης η ανθρώπινη αξία, η αλληλεγγύη, τα δικαιώματα ίσα προς όλους, ξαφνικά από το κέντρο της Ευρώπης φύγανε όλα αυτά και πήρε τη θέση του το ευρώ, δημοσιονομικές πολιτικές, κέρδη απέναντι στους αδύναμους, καταστροφικές οικονομικές πολιτικές οδηγούνε τον δρόμο στην εξαθλίωση, το γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά δεν χρειάζεται να πω σε κανέναν από εσάς τίποτα.

Είμαστε και σε μια περιοχή της δυτικής Μακεδονίας που αν έχει χτυπηθεί μια φορά η Ελλάδα από την οικονομική εξαθλίωση, εδώ έχουμε χτυπηθεί και δύο και τρεις. Ημασταν στα Γρεβενά εχθές με τον Κώστα που τα Γρεβενά σταθερά έχουνε το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας σε όλη την Ελλάδα».

Τη ρητορική περί ακροδεξικών και Γκοτζαμάνηδων είχε χρησιμοποιήσει ο Κώστας Αρβανίτης και στο σχόλιό του για όσους τους αποδοκίμασαν στην Κατερίνη.

Δείτε το βίντεo εδώ

 

 

 

 

πηγή:iefimerida.gr