Βροχή τροπολογιών στη Βουλή-Βούτσης: Ελπίζω να μην είναι πολλές με προεκλογικό χαρακτήρα | PellaNews

Βροχή τροπολογιών στη Βουλή-Βούτσης: Ελπίζω να μην είναι πολλές με προεκλογικό χαρακτήρα

Φωτογραφία: Nick Paleologos / SOOC

Την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας δίνει αναβολή στην αναβολή για την ημερομηνία που θα πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να ζητήσει τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη Εθνικών Εκλογών, η κυβέρνηση σχεδιάζει να περάσει στη Βουλή, για όσες ημέρες θα είναι ακόμα ανοιχτή, φωτογραφικές τροπολογίες και ρουσφέτια.

Μάλιστα από τις δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες δεν ξεκαθάρισε το τοπίο ούτε για την ημερομηνία που θα κλείσει το Κοινοβούλιο, ούτε για το πόσες και ποιες τροπολογίες θα περάσουν. Ενδεικτική είναι εξάλλου και η δήλωση του Νίκου Βούτση «Δεν αποκλείω να υπάρχει μικρός αριθμός τροπολογιών. Ελπίζω και είμαι βέβαιος ότι δεν θα έρθουν πολλές και δεν θα έχουν προεκλογικό χαρακτήρα».

Μεταξύ 10-13 ο Τσίπρας στον Παυλόπουλο
Ενδεικτικό είναι πως ο κ.Βούτσης έκανε γνωστό πως ο Αλέξης Τσίπρας θα καθυστερήσει ακόμα περισσότερο να πάει στον Προκόπη Παυλόπουλο, ενώ δεν έδωσε κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία. Χαρακτηριστικά είπε ότι μεταξύ 10 και 13 Ιουνίου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφτεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να ζητήσει την πρόωρη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εθνικών εκλογών. Ωστόσο ενδιαφέρον είχαν και τα όσα είπε για το έργο που θα έχει η Βουλή μέχρι να κλείσει, αφού άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.
«Δεν μπορώ να πω αν θα λειτουργούμε και την άλλη εβδομάδα, αλλά η Βουλή θα είναι ανοιχτή μέχρι να διαλυθεί. Είμαστε σε μια ιδιότυπη αλλά κανονική λειτουργία της Βουλής», είπε ο χαρακτηριστικά πρόεδρος της Βουλής.

Ελπίζω πως δεν θα έρθουν τροπολογίες με προεκλογικό χαρακτήρα
Ο κ. Βούτσης ανέφερε ότι η ψήφιση των ποινικών κωδικών θα γίνει με την διαδικασία των κωδικών και άρα δεν θα υπάρχουν υπουργικές τροπολογίες. Όμως δεν απέκλεισε το γεγονός να έρθουν τροπολογίες στις κυρώσεις συμβάσεων που θα γίνουν την Τετάρτη και την Παρασκευή.
«Δεν αποκλείω να υπάρχει μικρός αριθμός τροπολογιών. Ελπίζω και είμαι βέβαιος ότι δεν θα έρθουν πολλές και δεν θα έχουν προεκλογικό χαρακτήρα», είπε.

Από την Θεοπεφτάτου η πρώτη τροπολογία

Η πρώτη τροπολογία κατατέθηκε από την Αφροδίτη Θεοπεφτάτου και αφορά το ύψος και την κλίση της στέγης στα σπίτια της εκλογικής της περιφέρειας, δηλαδή της Κεφαλονιάς.
Η τροπολογία μάλιστα, λόγω εξαιρετικής σημασίας προφανώς, κατατέθηκε στην Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Αζερμπαϊτζάν για το περιβάλλον από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Με βάση τον προγραμματισμό, η Βουλή θα συνεδριάσει:
την Τετάρτη στις 2 το μεσημέρι για να ψηφιστούν δύο κυρώσεις συμβάσεων,
την Πέμπτη θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τους νέους ποινικούς κώδικες ,
την Παρασκευή θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο για την δωρεά του ιδρύματος Νιάρχου.
ΝΔ και ΚΙΝΑΛ θα αποχωρήσουν
Νωρίτερα από τις δηλώσεις Βούτση η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ είχαν ξεκαθαρίσει τις προθέσεις τους, αφού τα δύο κόμματα αποφάσισαν να μην συμμετάσχουν στη διαδικασία. 
Από την πλευρά της ΝΔ ο Κώστας Τσιάρας ανακοίνωσε πως δεν θα συμμετάσχει στις διαδικασίες της Βουλής αυτή την εβδομάδα, θέση που είχε ανακοινώσει από χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας:«Λίγες μέρες πριν την προκήρυξη των εκλογών η κοινοβουλευτική διαδικασία εξακολουθεί να κινείται μεταξύ μιας ηθικής θεσμικής προσέγγισης και του κελεύσματος των επιταγών αυτής της κυβέρνησης. Η Νέα Δημοκρατία είναι απολύτως αντίθετη σε μία πρακτική που έχει καταδικαστεί από το παρελθόν, εμείς πιστεύουμε ότι η επόμενη των εκλογών της 7ης Ιουλίου θα είναι μία μέρα που η κοινοβουλευτική διαδικασία θα ξαναμπεί σε κανονικούς ρυθμούς και η πατρίδα μας θα επιστρέψει εκεί που πραγματικά της αξίζει».

Από την πλευρά του το ΚΙΝΑΛ καταγγέλλει ρουσφετολογικές τροπολογίες με τον Βασίλη Κεγκέρογλου να ανακοινώνει την αποχώρηση του κόμματος από τις εργασίες της Βουλής. Μάλιστα το ΚΙΝΑΛ κατήγγειλε την πρακτική της κυβέρνησης μιλώντας για συμβάσεις τις οποίες είχε αφήσει η κυβέρνηση για μήνες στα συρτάρια της προκειμένου να ακολουθηθούν από ρουσφετολογικές τροπολογίες.

Τι θα συζητηθεί και πότε στη Βουλή
την Τετάρτη στις 2 το μεσημέρι για να ψηφιστούν δύο κυρώσεις συμβάσεων,
την Πέμπτη θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τους νέους ποινικούς κώδικες ,
την Παρασκευή θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο για την δωρεά του ιδρύματος Νιάρχου.

 

Πηγή: iefimerida.gr