Νέα δημοσκόπηση: Αυτοδυναμία ΝΔ αλλά και επτακομματική Βουλή με Λαϊκό Σύνδεσμο και Ελληνική Λύση | PellaNews

Νέα δημοσκόπηση: Αυτοδυναμία ΝΔ αλλά και επτακομματική Βουλή με Λαϊκό Σύνδεσμο και Ελληνική Λύση

Μία νέα δημοσκόπηση δημοσιεύθηκε στο κυριακάτικο φύλλο του «Πρώτου Θέματος» από την εταιρεία Marc ενόψει των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου.

Η έρευνα έγινε σε δείγμα 1.115 νοικοκυριών πανελλαδικά και πραγματοποιήθηκε τηλεφωνικά το διάστημα 10 με 13 Ιουνίου.Στην πρόθεση ψήφου και στην ερώτηση «εάν είχαμε εκλογές την Κυριακή, ποιο κόμμα είναι πιο πιθανό να ψηφίζατε;» η Νέα Δημοκρατία προηγείται με διαφορά 9,8 μονάδων. Συγκεκριμένα η ΝΔ λαμβάνει το 34,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24,6% και το ΚΙΝΑΛ 7,1%. Το ΚΚΕ ακολουθεί με 4,9%, η Χρυσή Αυγή 3,5%, το ΜέΡΑ25 με 3,4%. Η Ελληνική Λύση μπαίνει οριακά στο κοινοβούλιο με 3%.

Στην εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος η ΝΔ παίρνει από 35,5-40,5, ο ΣΥΡΙΖΑ 25-30%, ΚΙΝΑΛ 6,5-9,5, ΚΚΕ 4,3-6,7%, Χρυσή Αυγή 3,3-5,7% το ΜέΡΑ25 3,3-5,7% και η Ελληνική Λύση 2,5-4,5%

Στην δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 44,8% και ακολουθεί ο Δημήτρης Κουτσούμπας 33,9%. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει 32,2% και ο Γιάννης Βαρουφάκης 29,5%.

Πως κατανέμονται οι έδρες:

ΝΔ: 154 

ΣΥΡΙΖΑ:75 

ΚΙΝΑΛ:22 

ΚΚΕ:15 

ΧΑ:12 

ΜΕΡΑ25:12 

ΕΛ.ΛΥΣΗ:10

Να σημειωθεί πως η ΝΔ έχει επιλέξει να «αγνοεί» το κόμμα του Γ.Βαρουφάκη καθώς ουσιαστικά «προμοτάρει» το ΜΕΡΑ25. Αυτό γιατί θέλει να αφενός να κόψει από το εκλογικό ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ και αφετέρου γιατί θέλει να του κάνει αντιπολίτευση μέσα στη Βουλή.

Άλλωστε για αυτό το λόγο, δεν έχει αρθρώσει λέξη το πόσο κόστισαν στην ελληνική οικονομία και στην Ελλάδα οι πειραματισμοί του πρώην υπουργού Οικονομικών στο πρώτο εξάμηνο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.Στο μεταξύ το  κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ» προχώρησε σε ανακοίνωση-απάντηση στη Νέα Δημοκρατία:

«Είναι λυπηρό να διαπιστώνουμε για άλλη μία φορά πως ο «εφιάλτης» της Νέας Δημοκρατίας του κυρίου Μητσοτάκη, είναι η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ και ο Πρόεδρός της Κυριάκος Βελόπουλος.

Αντί να ασχοληθεί με τα προβλήματα της χώρας και να πείσει τους Έλληνες πολίτες για την επόμενη μέρα, ο κύριος Μητσοτάκης ασχολείται με το να «αφανίσει» πολιτικά την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ για να αποκτήσει την αυτοδυναμία που ονειρεύεται.

Να υπενθυμίσουμε στον κύριο Μητσοτάκη πως στη χρεωκοπία της χώρας ήταν συμμέτοχος ο ίδιος και το κόμμα του που σήμερα «πλασάρονται» ως το καινούργιο, κρύβοντας από τους Έλληνες πολίτες πως η πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας έρχεται από το κύμα δυσαρέσκειας και οργής προς τον κύριο Τσίπρα.

Οι Έλληνες πολίτες δεν ψηφίζουν την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ από δυσαρέσκεια και οργή , αλλά διότι έχουμε πρόγραμμα καταγεγραμμένο ,ρεαλιστικό, κυβερνητικό.

Εμείς του απαντάμε πως είμαστε εδώ, δίπλα στον Έλληνα πολίτη και αφήνουμε την μικροπολιτική στα όρια του γραφικού, στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας».