ΝΔ: Αυτά είναι τα ονόματα για το ψηφοδέλτιο της Πέλλας-"Σπαζοκεφαλιά" το χαρακτηρίζουν από την Αθήνα | PellaNews

ΝΔ: Αυτά είναι τα ονόματα για το ψηφοδέλτιο της Πέλλας-"Σπαζοκεφαλιά" το χαρακτηρίζουν από την Αθήνα

Πολύς λόγος γίνεται για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Πέλλα και όσο περνούν οι μέρες δεν είναι λίγοι αυτοί που επιζητούν να μάθουν ποίοι θα είναι οι «εκλεκτοί» της γαλάζιας λίστας. Σενάρια έχουν αναφερθεί αρκετά στο παρελθόν, χωρίς να μπορεί να δώσει κανείς κάποιο ιδιαίτερο “μπόνους” σε κάποιο πρόσωπο, είτε άντρας είναι αυτό, είτε γυναίκα(γιατί κι εκεί υπάρχει αίνιγμα).

Στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας αποκάλυψε διαδικτυακά πως στα κεντρικά της ΝΔ στην Αθήνα χαρακτηρίζουν «σπαζοκεφαλιά» τα ονόματα που θα πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιο της Πέλλας, χαρακτηρισμός που αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα.

Πολλά στελέχη αναμένουν, κάνουν επαφές και συζητούν με τον κόσμο την προοπτική να βρεθούν στη λίστα της Πέλλας, η οποία θα οδηγήσει τον δρόμο προς την κάλπη του Ιουλίου.

Δύο ονόματα που είναι φως φανάρι ότι θα υπάρχουν στο ψηφοδέλτιο είναι αυτά των Γιώργου Καρασμάνη και Διονύση Σταμενίτη. Οι δύο πολιτικοί άνδρες «πιάνουν» ήδη τις δύο θέσεις, μιας και είναι τα επικρατέστερα ονόματα, σε βαθμό σιγουριάς. Από εκεί και πέρα τα Γιαννιτσά έχουν αρκετά πρόσωπα που υπάρχουν ως υποψήφια. Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών Στ. Φουντουκίδης, ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Πέλλας Αστέριος Αντωνίου, η Περιφερειακή Σύμβουλος Μαρία Ζωγράφου είναι πρόσωπα που κινούνται έντονα όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, ενώ υπήρξε κινητικότητα και από τον Δ. Νικέζη.

Οι Γιάννης Ανδρίτσος, που «παίζει» δυνατά για το ψηφοδέλτιο, και ο Θοδωρής Δεληγιάννης, όπου εκφράζει τη δική του αισιοδοξία, είναι άλλα δύο ονόματα. Όσο ανεβαίνουμε ψηλότερα, στους καταρράκτες αναμονή για το ψηφοδέλτιο παρουσιάζει ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Ταπαζίδης, καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος και ενασχολούμενος έντονα με την αυτοδιοίκηση σε κεντρικό επίπεδο Γιάννης Μουράτογλου. Από κοντά, και με ένα «προβάδισμα» στην «δύσκολη» Αλμωπία, υπάρχει πάντα «καρφιτσωμένο» το όνομα του Γιώργου Γκλαβάκη.

Από εκεί και πέρα υποψήφιοι για…υποψήφιοι γενικά στον Νομό φέρονταν οι Π. Ζέρζης, Ειρ. Χατζοπούλου, Δ. Καλδερεμτζή και Μ. Γιουρούκη, ενώ  και πάλι από τον «αέρα» αυτό δεν λείπει το όνομα του Λ. Βασιλειάδη. Να σημειώσουμε οτι οι Π. Ζέρζης και Λ. Βασιλειάδης έχουν εκλεχτεί Περιφερειακοί Σύμβουλοι, ενώ ο Γιάννης Μουράτογλου κινείται και στην Αθήνα ως γενικός γραμματέας της ΚΕΔΕ, είναι ονόματα που κατέχουν θέσεις δηλαδή, εν αντιθέσει με άλλους υποψήφιους. Ο Δημήτρης Γιάννου, που «έπαιξε» το όνομα του στο παρελθόν και παρουσίαζε μεγάλες πιθανότητες, έχει δηλώσει ότι δεν θα αφήσει τη θέση του Δημάρχου, στην οποία τον επέλεξε και πάλι η πλειοψηφία του κόσμου στην Έδεσσα.

Παύλος Νεκτάριος Παπαδόπουλος