Ο Δημήτρης Μελάς στη Σκύδρα-ο κατάλληλος άνθρωπος του αγροδιατροφικού τομέα για την Ευρωβουλή | PellaNews

Ο Δημήτρης Μελάς στη Σκύδρα-ο κατάλληλος άνθρωπος του αγροδιατροφικού τομέα για την Ευρωβουλή

Με τον περιφερειακό σύμβουλο και εκ νέου υποψήφιο για την περιφέρεια Πέτρο Ζέρζη

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Μελάς, βρέθηκε σήμερα το πρωί στην Σκύδρα στα πλαίσια της περιοδείας του για τον αγώνα που δίνει ώστε να είναι ένας εκ των αντιπροσώπων μας στην Ευρωβουλή.

Η αλήθεια είναι ότι ο Δημήτρης Μελάς είναι ένας εκ των καταλληλότερων που μπορεί να εκπροσωπήσει τα αγροτοκτηνοτροφικά συμφέροντα της Ελλάδας στην Ευρωβουλή με βαθιά επιστημονική γνώση αλλά και εμπειρία που απέκτησε από θέσεις ευθύνης (δες παρακάτω βιογραφικό).

Η παρουσία του στην Σκύδρα δεν είναι τυχαία αλλά έχει βάσεις στις πολύ καλές σχέσεις του με παράγοντες του αγροτικού χώρου της περιοχής όπως και με τον πολύ καλό του φίλο Βαγγέλη Λόγγο, ο οποίος έχει πολύ καλές γνώσεις του αγροτοκτηνοτροφικού χώρου λόγω επαγγέλματος άλλα και λόγω θητείας στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. 

στο καφέ Le Bistro στην Σκύδρα

Στην Σκύδρα ο κ. Μελάς είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με προέδρους συνεταιρισμών, αγροτικών συλλόγων, αγρότες, κτηνοτρόφους όπως βεβαίως και με συνυποψηφίους σε δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. 

Με τον περιφερειακό σύμβουλο Γιάννη Ανδρίτσο
Με τον υποψήφιο για την περιφέρεια Ιορδάνη Τζαμτζή

Να σημειώσουμε ότι σε λίγη ώρα θα βρεθεί στην Κρύα Βρύση όπου και θα δώσει ομιλία για θέματα τρέχουσας επικαιρότητας. 

Και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Πέλλας κ. Αντωνίου ήταν στην συνάντηση

Ποιος είναι ο Δημήτρης Μελάς

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στον Πειραιά, με καταγωγή από τη λακωνική Μάνη και τη Μεσσηνία. Έχω διατελέσει Αν. Υπηρεσιακός Υπουργός και Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Είμαι πτυχιούχος της Κτηνιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ., με διδακτορικές σπουδές στην υγιεινή και τεχνολογία γάλακτος και έχω εργασθεί σε ερευνητικά προγράμματα στον τομέα Υγιεινής και Τεχνολογίας Τροφίμων, ως επικεφαλής αξιολογητής στο Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης Α.Ε. και ως επιστημονικός σύμβουλος σε επιχειρήσεις επεξεργασίας τροφίμων, καθώς και στο σχεδιασμό και την αξιολόγηση συστημάτων ποιότητας. 

Έχω επίσης διατελέσει Τεχνικός Υπεύθυνος Διαπίστευσης στο Ινστιτούτο Υγιεινής Τροφίμων και σύμβουλος σε θέματα Κτηνιατρικής και Ευρωπαϊκών Κανονισμών. Συμμετείχα σε επιστημονικές επιτροπές της Ε.Ε. ως Εθνικός Εμπειρογνώμονας για θέματα μικροβιολογίας και υγιεινής τροφίμων, καθώς και ως επικεφαλής αντίστοιχων επιτροπών της Ε.Ε. κατά τη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας (2003).

Το 2007 τοποθετήθηκα στη θέση του Γενικού Διευθυντή Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στον Οργανισμό «ΔΗΜΗΤΡΑ» και το 2008 ανέλαβα Πρόεδρος του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε).

Από το 2009 ως το 2012 η θητεία μου συνεχίστηκε στις Βρυξέλλες, ως Προϊστάμενος της Οργανικής Μονάδας του Αγροτικού Τομέα στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην Ε.Ε. και ως Εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Ειδική Επιτροπή Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το 2016, κλήθηκα από τον Πρόεδρο της Ν.Δ, Κυριάκο Μητσοτάκη να αναλάβω την θέση του Συντονιστή του Προγράμματος της Ν.Δ. για τον αγροδιατροφικό τομέα.

Η γνώση και εμπειρία των προβλημάτων του αγροδιατροφικού τομέα της χώρας που υπηρέτησα όλα αυτά τα χρόνια, και η άμεση σύνδεση των θέσεων που τοποθετήθηκα, με τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, εκτιμώ πως θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου η διαπραγμάτευση των εθνικών θέσεων για την ελληνική γεωργία θα είναι καίριας οικονομικής και κοινωνικής σημασίας.