Ρύζι πιλάφι, λεμονάτο | PellaNews

Ρύζι πιλάφι, λεμονάτο

Ελαφρύ και γευστικό πιάτο, συνoδεύει υπέροχα ψάρι ή κρέας. Υλικά 1,5 κουταλιά βούτυρο1 σκελίδα σκόρδο1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο1,5 φλυτζάνι ρύζι τύπου ριζότο1 λεμόνι για τον χυμό και το ξύσμαΨιλοκομμένο μαϊντανόΑλάτι και πιπέρι Εκτέλεση Λιώστε το βούτυρο σε κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνιΡοδίστε μέσα στο βούτυρο, απαλά, το κρεμμύδι και το σκόρδοΠροσθέστε το ρύζι, ροδίστε, φροντίστε να μη καούνΡίξτε αλάτιΠροσθέστε καυτό νερό (με ζωμό, αν θέλετε) που να καλύπτει το ρύζι, σκεπάστεΒράστε σε χαμηλή φωτιά για 12 λεπτά, ώσπου να εξατμιστεί το νερόΒγάλτε το ρύζι στην άκρη και αφήστε το να ξεκουραστεί 10 λεπτά, σκεπασμένοΠροσθέστε το ξύσμα, τον χυμό, λίγο πιπέρι, γαρνίρετε με μαϊντανό στο σερβίρισμαΜπορείτε να κάνετε ακριβώς την ίδια συνταγή με ρύζι πλήρες, θέλει περισσότερο χρόνο στο βράσιμο και περισσότερο νερό

Κατηγορία

Ημ/νια δημοσίευσης

Τρίτη, 12 Ιούνιος, 2018 - 03:00