Χορός ρουσφετιών, μετατάξεων και διορισμών στη Βουλή-«Βολεύουν» θυγατέρες, δημοσιογράφους και συνεργάτες | PellaNews

Χορός ρουσφετιών, μετατάξεων και διορισμών στη Βουλή-«Βολεύουν» θυγατέρες, δημοσιογράφους και συνεργάτες

Ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο Αλέξης Τσίπρας και η Ρένα Δούρου

Επιστροφή στο παρελθόν θυμίζει τις τελευταίες ημέρες η Βουλή, αφού η κυβέρνηση, λίγες ημέρες πριν κλείσει το Κοινοβούλιο ενόψει των εθνικών εκλογών, προχωρά σε εκατοντάδες ρουσφέτια με διορισμούς δημοσιογράφων στο Κανάλι της Βουλής και μετατάξεις θυγατέρων υπουργών της κυβέρνησης.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι πως λίγα μόλις 24ωρα πριν η εθνική αντιπροσωπεία διαλυθεί, δύο στελέχη της Βουλής σε σημαντικές θέσεις κάτω από τον Νίκο Βούτση φρόντισαν να διορίσουν τις κόρες τους.

Χαρακτηριστικά της κατάστασης του «παλιού» που έχει επαναφέρει για τα καλά η κυβέρνηση στη Βουλή είναι τα όσα αποκάλυψαν τα dikaiologitika news, τα οποία δημοσίευσαν τα έγγραφα που αποδεικνύουν τα χωρίς τέλος κρούσματα ρουσφετιών.

Μάλιστα ξέσπασε εμφύλιος στο ΣΥΡΙΖΑ μετά την προσπάθεια βουλευτών και υπουργών να περάσουν όσο το δυνατόν περισσότερα ρουσφέτια, καθώς έφτασαν στο σημείο να τσακωθούν μεταξύ τους για το ποιος θα περάσει τροπολογία που να τον ευνοεί στην εκλογική του περιφέρεια.

Η πρόσληψη της συνταξιούχου στενογράφου της Βουλής στις 31 Μαΐου 2019
Σύμφωνα με τα Dikaiologitika news, η πρώτη από τις περιπτώσεις που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, ακόμα και στις τάξεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, είναι της διευθύντριας του Γενικού Γραμματέα της Βουλής, Βασιλικής Τσακανίκα. Η κόρη της, Αλεξάνδρα Αλεξανδροπούλου, διορίστηκε στις 31 Μαΐου 2019 στο Ιδρυμα της Βουλής για έναν χρόνο.

Η κυρία Τσακανίκα είναι συνταξιούχος στενογράφος της Βουλής και τον Νοέμβριο του 2015 διορίστηκε ως μετακλητή υπάλληλος. Είχε υπηρετήσει στο γραφείο της Δούρου επί προεδρίας Ζ. Κωνσταντοπούλου και βέβαια είχε κάνει αναστολή της σύνταξης. Ήταν όμως και συντονίστρια στον φάκελο της Κύπρου, υπηρεσία για την οποία είχε αποζημιωθεί με το ποσό των 5.000 ευρώ. Η απορία όλων είναι πώς γίνεται μία στενογράφος να τοποθετείται συντονίστρια σε ένα τόσο δύσκολο και με ανάγκη ιδιαίτερης γνώσης αντικείμενο όπως είναι ο φάκελος της Κύπρου. Η Τσακανίκα όμως είχε και άλλες δραστηριότητες.

Ηταν μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του Ιδρύματος της Βουλής από την οποία παραιτήθηκε στις 30 Μαΐου, μία μέρα πριν τον διορισμό της κόρης της. Η παραίτηση φυσικά έχει εξήγηση. Κι αυτό διότι αρμόδια για τον διορισμό είναι ακριβώς η εκτελεστική επιτροπή του Ιδρύματος της Βουλής και άρα δεν θα μπορούσε να είναι μέλος της επιτροπής που διόρισε την κόρης της! Ο διορισμός αυτός έγινε αμέσως γνωστός στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή και προκλήθηκαν έντονες αντιδράσεις οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες έφτασαν να γίνουν και χοντρά παράπονα προς την ίδια. Ακόμα, η κυρία Τσακανίκα φέρεται να είχε και παράλληλα καθήκοντα στην βιβλιοθήκη για τα οποία, σύμφωνα με το Dnews συζητείται ότι λάμβανε κι από εκεί κάποια αποζημίωση.

Στο Ιδρυμα της Βουλής και η κόρη της προϊσταμένης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Τη θυγατέρα της βόλεψε και η προϊσταμένη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνη Πανταλού στην ίδια υπηρεσία (Ιδρυμα της Βουλής) και την ίδια ημερομηνία. Η Μαρίνα Λελούδα-Σκουρογιάννη, όπως φαίνεται στο σχετικό έγγραφο που επίσης δημοσιεύουν τα Dnews , διορίστηκε στο τμήμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων στις 31 Μαΐου.

Βουλή: Από τους 70 συμβασιούχους των Μνημονίων, στους εκατοντάδες του ΣΥΡΙΖΑ
Με αφορμή τροπολογίες με τα ρουσφέτια, τις μετατάξεις και τις προσλήψεις της τελευταίας στιγμής που περνούν στη Βουλή στελέχη της κυβέρνησης, υπενθυμίζεται πως με βάση τα στοιχεία στη Βουλή από το 2010 και μετά οι διορισμοί στη Βουλή ήταν ελάχιστοι και σε θέσεις ανάγκης. Συνολικά η Βουλή δεν είχε από την εποχή των Μνημονίων και μετά πάνω από 60 με 70 συμβασιούχους, ενώ με τον ΣΥΡΙΖΑ από το 2015 ο αριθμός εκτινάχθηκε, με τη Βουλή να μετρά σήμερα μερικές εκατοντάδες.

«Δίνει πόνο» και η Τασία Χριστοδουλοπούλου - Μετάταξη για την κόρη της
Στις αποφάσεις των ημερών υπάρχει και η μετάταξη από άλλο οργανισμό στη Βουλή της κόρης της αντιπροέδρου της Βουλής Τασίας Χριστοδουλοπούλου, που έχει πει τις αξέχαστες ατάκες «οι μετανάστες λιάζονται και εξαφανίζονται» και «δώστε πόνο».

Χορός διορισμών και μετατάξεων ημετέρων
Γνωστός δημοσιογράφος που υπερασπίζεται την πολιτική της κυβέρνησης διορίστηκε στο Κανάλι της Βουλής, ενώ άλλος δημοσιογράφος που εργαζόταν στο γραφείο των ΑΝΕΛ διορίζεται και αυτός στο Κανάλι της Βουλής.

Ενδεικτικό της κατάστασης του παλαιοκομματισμού, που όπως φαίνεται επανήλθε, είναι πως στην Κοινοβουλευτική Διαφάνεια της τελευταίες μέρες εμφανίστηκαν τουλάχιστον 32 μετατάξεις από διάφορους φορείς, όπως από τα υπουργεία Παιδείας και Οικονομικών και την Περιφέρεια Αττικής.

Παράλληλα, συνεχίζονται σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ και οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και συμβασιούχων σε θέσεις δημοσιογράφων, δικηγόρων και άλλων ειδικοτήτων. Υπενθυμίζεται ότι μόλις πρόσφατα αποκαλύφθηκε πως μετακλητοί σε γραφεία υπουργών συνάπτουν ετήσιες και διετείς συμβάσεις ορισμένου χρόνου στην «ευαίσθητη» προεκλογική περίοδο που έχει ξεκινήσει ουσιαστικά (τυπικά στις 10 Ιουνίου).

Έχει ενδιαφέρον επίσης να υπενθυμίσουμε πως πριν από δύο ημέρες ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, δήλωνε ότι ελπίζει οι τροπολογίες που θα κατατεθούν «δεν θα είναι πολλές», ούτε θα έχουν «φωτογραφικό» χαρακτήρα.

Πηγή: iefimerida.gr