close search results icon

11 παιδιά με εισαγγελική εντολή στο «Αττικόν» - Παραμένουν επί δύο μήνες

11 παιδιά με εισαγγελική εντολή στο «Αττικόν» - Παραμένουν επί δύο μήνες

Το πρόβλημα με τα παιδιά που φιλοξενούνται για καιρό σε νοσοκομειακό περιβάλλον μετά από εισαγγελική εντολή ήταν γνωστό έως σήμερα για τα Νοσοκομεία Παίδων. Κι όμως, όπως δείχνουν στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, πρόκειται για ένα ζήτημα με διαστάσεις που επεκτείνονται και σε γενικά νοσηλευτικά ιδρύματα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, χθες φιλοξενούνταν στο νοσοκομείο «Αττικόν» 11 παιδιά με εισαγγελική εντολή, τα οποία μένουν μέσα στο νοσοκομείο για διάστημα μεγαλύτερο του διμήνου.

«Απίστευτο, κι όμως αληθινό», σχολιάζει ο κ. Γιαννάκος, που με τη σειρά του θεωρούσε ότι το πρόβλημα της μακροχρόνιας παραμονής παιδιών σε νοσοκομεία αφορούσε μόνο στα παιδιατρικά.

«Η παιδιατρική κλινική του Αττικού Νοσοκομείου δυναμικότητας 33 κλινών φιλοξενεί σήμερα 11 παιδιά με εισαγγελική εντολή.

Οι ηλικίες των παιδιών είναι από μηνών έως 16 ετών. Το 1/3 των κλινών της παιδιατρικής κλινικής ενός πανεπιστημιακού νοσοκομείου καλύπτεται με προνοιακά περιστατικά. Εισάγονται παιδιά με σοβαρές παθήσεις και αναγκάζονται να νοσηλευθούν σε ράντζα», αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Οι συνθήκες φιλοξενίας δεν είναι ιδανικές, όπως άλλωστε ισχύει και για τα Νοσοκομεία Παίδων, καθώς το περιβάλλον ενός νοσοκομείου είναι μόνο για νοσηλεία ή ιατρικές εξετάσεις. Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, δύο νοσηλεύτριες σε κάθε βάρδια έχουν να προσέχουν τα νοσηλευόμενα παιδιά, αλλά και να φυλούν τα παιδιά που βρίσκονται στην κλινική μετά από εισαγγελική εντολή.

«Τρέμουν στην ιδέα μη συμβεί κάτι στα παιδιά προς φύλαξη, αφού η κλινική είναι ανοικτή. Μπορεί να εξέλθουν λαθραία από το νοσοκομείο, μπορεί να τα κλέψουν. Ποιος φέρει την ευθύνη; Πού είναι οι προνοιακές μονάδες; Ποιος θα τρέξει τις διαδικασίες αναδοχής ή υιοθεσίας; Ποια η τύχη των παιδιών με εισαγγελική εντολή χωρίς σχολείο, χωρίς προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης, χωρίς τους κατάλληλους επαγγελματίες Υγείας;

Τα νοσοκομεία δεν μπορούν και δεν είναι η δουλειά τους», τονίζει, ζητώντας άμεση ενίσχυση των δημόσιων προνοιακών μονάδων με προσωπικό.

eleftherostypos.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ