close search results icon

26χρονη πέθανε από περιτονίτιδα μετά από ταλαιπωρία σε 5 νοσοκομεία

Η τραγωδία συνέβη το καλοκαίρι που μας πέρασε. Ακόμη αδυνατούν να πιστέψουν πώς ένας νέας άνθρωπος πεθαίνει από περιτονίτιδα το 2022.

Μια 26χρονη κοπέλα έχασε τη ζωή της από περιτονίτιδα ενώ είχε προηγουμένως αλλάξει πέντε νοσοκομεία δίχως να εξεταστεί, όπως καταγγέλουν οι γονείς της οι οποίοι κάνουν λόγο για αμέλεια γιατρών.

Η τραγωδία συνέβη το καλοκαίρι που μας πέρασε. Ειδικότερα, στις 25 Ιουνίου 2022, η Μαρία ένιωσε οξύ πόνο στην κοιλιά, αλλά όταν πήγε στο νοσοκομείο οι γιατροί την έδιωξαν, καθώς νόμιζαν ότι πρόκειται για περιστατικό Covid. Για μία εβδομάδα, πήγαινε από νοσοκομεία σε νοσοκομείο, χωρίς κανένας να της κάνει εξετάσεις, μέχρι που κατέληξε.

«Ήταν να πάει σε μια θεατρική παράσταση με τους φίλους της. Στη διαδρομή την έπιασε οξύς πόνος χαμηλά και σχεδόν λιποθύμησε. Το αγόρι της την περίμενε, του το είπε και έφυγαν για το Ιπποκράτειο», είπε η μητέρα της 26χρονης.

Όπως είπε, δεν της έκαναν υπέρηχο γιατί δεν είχαν το κατάλληλο μηχάνημα και από εκεί, σύμφωνα με τη μητέρα της, την έδιωξαν. Τη Δευτέρα ανέβασε υψηλό πυρετό και την πήγαν στο «Αγία Όλγα». Και από εκεί την «έδιωξαν», λέγοντας στους γονείς της ότι δεν έχει τίποτα.

Την Πέμπτη, η Μαρία παραπονέθηκε ξανά για ενοχλήσεις στο ίδιο σημείο και δεν μπορούσε να ξαπλώσει και πονούσε πολύ. Όπως υποστήριξε η μητέρα της, την πήγαν στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», όμως για ώρες κανείς δεν είχε ενημερώσει τους γονείς της για την πορεία της υγείας της.

Μιλούσαμε στο τηλέφωνο. Μου έλεγε «Μαμά πονάω, δεν αντέχω», της έλεγα «Μωρό μου σε προσέχουν» και μου απάντησε «Μαμά, δεν το βλέπω». «Δεν της έβαλαν μέχρι εκείνη την ώρα ούτε αντιβίωση, ούτε ορό. Ήταν στον διάδρομο καθισμένη... Ρώτησα τον γιατρό μήπως χρειάζεται να τη δει κάποιος χειρούργος και εκείνος απάντησε κοφτά "Χειρουργούς δεν έχουμε"», πρόσθεσε η κ. Χριστίνα.

Λίγες ώρες αργότερα οι γιατροί τηλεφώνησαν στους γονείς της Μαρίας και τους είπαν ότι η κατάσταση της υγείας της παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση. Τη διασωλήνωσαν και τη μετέφεραν στο «Λαϊκό» για επέμβαση. Λίγες ώρες μετά τη μετέφεραν στο «Αττικόν» όπου η Μαρία κατέληξε.

Οι γονείς της Μαρίας ζητούν να χυθεί άπλετο φως στις συνθήκες θανάτου της και κάνουν λόγο για αμέλειες από την πλευρά των γιατρών, ενώ αδυνατούν να πιστέψουν πώς ένας νέας άνθρωπος πεθαίνει από περιτονίτιδα το 2022.

πηγή: tvxs.gr


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ