40 κόμματα στις ευρωεκλογές με απόφαση του Αρείου Πάγου | PellaNews

40 κόμματα στις ευρωεκλογές με απόφαση του Αρείου Πάγου

Ο Άρειος Πάγος άναψε αργά σήμερα το απόγευμα το πράσινο φως σε 40 κόμματα και συνασπισμούς κομμάτων για να συμμετάσχουν στις επικείμενες Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου 2019.

Ειδικότερα, από το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έγινε αργά σήμερα το απόγευμα η ανακήρυξη των 40 κομμάτων και συνασπισμών κομμάτων που θα συμμετέχουν στις Ευρωεκλογές.

Αρχικά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου είχαν καταθέσει αιτήσεις συμμετοχής 50 κόμματα και εξ αυτών το ένα «’Αλλη Ελλάδα» αποσύρθηκε και 9 κόμματα κόπηκαν.

Αναλυτικότερα, κόπηκαν τα εξής κόμματα:

1) ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΠΙΔΑ

2) 2.ΚΙΝΗΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ

3) 3.ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑ

4) 4. ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΕΛΛΑΣ

5) ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΓΚΗΣ

6) ΟΡΑΜ. Α.ΕΛΛΑΔΟΣ

7) ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΑΚΕ

8) ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ

9) ΑΛΛΗ ΕΛΛΑΔΑ-ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ

Επίσης αποκλείονται 3 υποψήφιοι από τον Συνδυασμό ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΠΡΑΣΙΝΟΙ- ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και ένας

από τον συνδυασμό «ΜΕΡΑ 25» καθώς δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις του νόμου για τη συμμετοχή τους στις ευρωεκλογέ

«Άλλη Ελλάδα»

Η «’Αλλη Ελλάδα» απέσυρε την αίτηση συμμετοχής, αποστέλλοντας επιστολή στον υπουργό Εσωτερικών και την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, δηλώνοντας αδυναμία να καταβάλλει το απαιτούμενο παράβολο των 3.000 ευρώ, καθώς όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της:

Παραβιάστηκε το από 1ης Μαΐου 2014 «ιδιωτικό συμφωνητικό εκλογικής συνεργασίας» κατά τις προηγούμενες Ευρωεκλογές 2014 από τα πολιτικά κόμματα : α) «Ανεξάρτητοι Έλληνες – Πάνος Καμμένος», εκπροσωπούμενο από τον πρόεδρό του Παναγιώτη Καμμένο, β) «Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών», εκπροσωπούμενο από τον πρόεδρό του Ιωάννη ∆ημαρά, και γ) «Πυρίκαυστος Ελλάδα», εκπροσωπούμενο από τον πρόεδρό του Γεώργιο Καλεάδη, η οποία προέβλεπε ρητά, ότι οι τρεις συμπράττοντες θα λαμβάναμε ίδιο ποσοστό χρηματοδότησης. Η συμφωνία όμως δεν τηρήθηκε κατά την διαρρεύσασα πενταετία, χωρίς να υπάρξει νεώτερη (τροποποιητική) συμφωνία για μετεκλογική συνεργασία των φορέων, που συναπαρτίσαμε τον εκλογικό συνασπισμό με την επωνυμία «Ευρωπαϊκό Αντιμνημονιακό Μέτωπο».

protothema.gr