close search results icon

88χρονος αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Κρήτης και τιμήθηκε από τον πρύτανη

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, εξέφρασε τη συγκίνησή του και κάλεσε τους φοιτητές, να δουν ως παράδειγμα τον ηλικιωμένο. 

88χρονος αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Κρήτης και τιμήθηκε από τον πρύτανη

Τον 88χρονο Δημήτρη Μουδατσάκη που αποφοίτησε από το τμήμα ιστορίας αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, τίμησε το πρωί ο πρύτανης Γιώργος Κοντάκης, στην πρυτανεία του ΠΚ στο Ηράκλειο.

Στη διάρκεια της τελετής, ο πρύτανης πρόσφερε στον 88χρονο απόφοιτο, το έμβλημα του πανεπιστημίου και βιβλία από τις πανεπιστημιακές εκδόσεις.

Ο κ. Μουδατσάκης εξέφρασε τη χαρά του για την τιμή που του έκανε ο πρύτανης και το πανεπιστήμιο, λέγοντας ότι ποτέ δεν πίστευε, το 2012 που ξεκίνησε το γυμνάσιο και ήταν σε ηλικία 78 ετών, ότι θα κατάφερνε να φτάσει μέχρι και το πανεπιστήμιο.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, εξέφρασε τη συγκίνησή του και κάλεσε τους φοιτητές, να δουν ως παράδειγμα τον κ. Μουδατσάκη, σε μια κατεύθυνση που έχει ως κέντρο της την προσπάθεια για εξέλιξη που δεν τελειώνει ποτέ.

Ο κ. Μουδατσάκης όπως είπε, μετακινήθηκε από το χωριό του προς το Ηράκλειο το 1945 έχοντας ολοκληρώσει το δημοτικό. Έμαθε την τέχνη του τυπογράφου και βιβλιοδέτη και δεν κατάφερε τότε να συνεχίσει τη φοίτησή του στο σχολείο.

«Ήταν για μένα ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Το Πανεπιστήμιο για μένα ήταν ένας παραδεισένιος τόπος» ανέφερε ο κ. Μουδατσάκης, ο οποίος πρόσθεσε ότι η συνεργασία του και με τους συμφοιτητές του ήταν άριστη.

πηγή: naftemporiki.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ