Σε απόγνωση οι Αγρότες της Αλμωπίας: Ζητάνε άμεσα τα de minimis | PellaNews

Σε απόγνωση οι Αγρότες της Αλμωπίας: Ζητάνε άμεσα τα de minimis

Την απελπισία τους εκφράζουν αγρότες της Αλμωπίας στο pellanews.gr. Δύο μήνες έχουν περάσει σχεδόν  από όταν  ακραία καιρικά φαινόμενα έπληξαν την Πέλλα και συγκεκριμένα την Αλμωπία με συνέπεια να καταστραφεί το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής ροδάκινων, νεκταρινιών και βερίκοκων.
Παρά το χρονικό διάστημα που έχει περάσει οι αγρότες της Αλμωπίας βλέπουν πως υπάρχει αδράνεια στη λύση του προβλήματος, καθώς  δεν έχουν προχωρήσει ούτε οι εκτιμήσεις από τον ΕΛΓΑ αλλά ούτε και η διαδικασία των de minimis  
Με δεδομένο ότι υπάρχει φέτος μείωση των ελληνικών εξαγωγών ροδάκινων και νεκταρινιών αλλά και το αυξημένο κόστος παραγωγής, λόγω έλλειψης εργατών κατά το αραίωμα όπως και τα ακραία φαινόμενα, την χορήγηση έκτακτων ενισχύσεων ζητάνε οι ροδακινοπαραγωγοί από την κυβέρνηση. Μάλιστα επειδή πέρσι υπογράφηκε απόφαση για χορήγηση ενίσχυσης (de minimis) σε επιτραπέζια ροδάκινα και σε νεκταρίνια, φέτος ζητάνε να καταβληθούν οι ενισχύσεις και στα συμπύρηνα ροδάκινα. 
Βέβαια το πρόβλημα δεν εντοπίζεται μόνο στο Δήμο Αλμωπίας αλλά επεκτείνεται και στους υπόλοιπους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας ως εκ τούτου θεωρείται σκόπιμο να υπάρξει άμεσα η προώθηση της διαδικασίας των de minimis προκειμένου να στηριχθούν οικονομικά οι αγρότες της Πέλλας αλλά και να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στο δύσκολο χειμώνα που θα έχουμε μπροστά μας. 

Ρεπορτάζ: Στέφανος Μίντζας