«ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ»
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

16 Ιουνίου 2017

Δηλώσεις για την καταστροφή των καλλιεργειών και για αποζημιώσεις, με σαφείς αιχμές προς την Κυβέρνηση, έκανε ο Τομέαρχης Αγροτικού της Νο.Δ.Ε. Ν.Δ. Πέλλας Χ. Κοσμίδης

«Άλλη μια φορά ο αγροτικός κόσμος βρίσκεται σε δύσκολοι θέση ΓΙΑΤΙ εκτός από τη πλήρη και ίσως σκόπιμη αδιαφορία της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ απέναντι του , βρίσκετε αντιμέτωπος με ακραία καιρικά φαινόμενα . Σχεδόν όλος ο δήμος Πέλλας χτυπήθηκε από σφοδρή χαλαζόπτωση άνευ προηγούμενου, διάρκειας και έντασης με αποτέλεσμα οι ζημίες να είναι τεράστιες και στις δενδρώδεις αλλά και στις ανοιχτές καλλιεργείς σε μια χρονική στιγμή που έχουμε κάνει όλα τα έξοδα». Αυτό σημείωσε με δήλωση του ο Τομεάρχης Αγροτικού της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής της Ν.Δ. Χάρης Κοσμίδης, για τις καταστροφές που υπέστησαν οι αγροτικές καλλιέργειες στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Πέλλας.  
Τόνισε ότι «ζητάμε από το υπουργείο άμεσα να γίνουν οι εκτιμήσεις και άμεσα οι πληρωμές από τον ΕΛΓΑ. Έχει υποχρέωση η πολιτεία να σκύψει με σοβαρότητα (που μέχρι τώρα δεν έχει δείξει) πάνω στα τεραστία προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην περιοχή μας από το χαλάζι. Επίσης Ζητάμε οι ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις των πληγέντων αγροτών να πάνε στο τέλος του έτους». 
Ο κ. Κοσμίδης υπενθύμισε στους αγρότες ότι «οι δηλώσεις ζημιάς ξεκίνησαν με καταλυτική ημερομηνία το τέλος του μηνά, ΟΙ δηλώσεις γίνονται στον ανταποκριτή του ΕΛΓΑ στον Δήμο και το αντίτιμο είναι 0,10 για κάθε δέντρο και 1 ευρώ το στρέμμα για κάθε ανοιχτή καλλιέργεια», ενώ υπογράμμισε καταλήγοντας την ελπίδα «αυτή την φορά τα χρήματα που θα δώσουμε να πάνε στον σκοπό για τον οποίο καταβάλλονται και όχι κάπου αλλού όπως έγινε πρόσφατα», αφήνοντας σαφή αιχμή για χρήματα τα οποία μπήκαν για αποζημιώσεις και γίναν…δόσεις!

ΠελλαNews

Αργυρουπόλεως 6,
58500, Σκύδρα
Τηλέφωνο: +3023810.81811
Fax: +3023810.81812
Mail: info@pellanews.gr
Mail: pellanews@otenet.gr