ΩΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

12 Οκτωβρίου 2017

ΩΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ

Εάν δεν ανταποκριθούν και στο σημερινό κάλεσμα είναι άξιοι της μοίρας τους…

Σήμερα το απόγευμα στις 7, οι αγρότες δίνουν ένα νέο σύνθημα. Το σύνθημα ότι η υπομονή τους εξαντλείται και ότι πρέπει να δουν την πραγματικότητα. Και αυτό δίδεται με το κάλεσμα που κάνει ο Αγροτικός Σύλλογος Σκύδρας, που θέτει δύο σημαντικά ζητήματα στο τραπέζι της συζήτησης της Γενικής Συνέλευσης, που έχουν σχέση με τον ΕΛΓΑ. Αυτό καίει, αυτό τίθεται και είναι λογικό.

Έτσι, οι εξελίξεις γύρω από το θέμα των αποζημιώσεων για το ροδάκινο(αλλά και άλλα προϊόντα), από τις βροχοπτώσεις του Ιουλίου αποτελεί το μέγιστο θέμα αυτή τη στιγμή, καθώς θα τεθεί και στην ατζέντα της ημερήσιας διάταξης του Οργανισμού, που επίσης συνεδριάζει σήμερα. Από την άλλη εκρεμμεί και το 20% από το 2016, δημιουργώντας έτσι «μαζεμένα» ζητήματα, για τους αγρότες που παρόλα αυτά καλούνται να πληρώνουν τον ΕΛΓΑ και τις ασφαλιστικές εισφορές των καλλιεργειών τους.

«Πρέπει να δούμε τι θα γίνει και να τελειώνουμε με το συγκεκριμένο ζήτημα. Το ότι δεν πάει άλλο είναι γεγονός. Αυτή η εκνευριστική αναμονή πρέπει να τελειώνει, να προχωρήσουμε παραπέρα», σημείωσε στο pellanews.gr ο γενικός γραμματέας του Αγροτικού Συλλόγου Σκύδρας Τάσος Κυραλίδης. «Το κάλεσμα γίνεται σε όλους τους συναδέλφους μας στον Νομό, αλλά και σε όποιους αγρότες και εκτός Νομού έχουν το ίδιο πρόβλημα με μας. Μιλάμε πλέον για θέμα επιβίωσης», τόνισε από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Σκύδρας Νίκος Δημητριάδης.

Έτσι, η Σκύδρα, για μία ακόμη φορά, γίνεται το συνδικαλιστικό επίκεντρο των αγροτών της Πέλλας, καθώς στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης το απόγευμα η παρουσία των αγροτών θα σηματοδοτήσει το ξεκίνημα μιας νέας περιόδου αγώνων και διεκδικήσεων. Εκτός εάν πάλι κάποιοι αποφασίσουν να μην ενημερωθούν, να μην ενδιαφερθούν και να περιμένουν λύσεις δια μαγείας, θέτοντας τα ζητήματα της ίδιας τους της επιβίωσης στα τραπέζια των καφενείων, κάτι που δεν θέλουμε να πιστεύουμε…

Π.Ν.Παπαδόπουλος

ΠελλαNews

Αργυρουπόλεως 6,
58500, Σκύδρα
Τηλέφωνο: +3023810.81811
Fax: +3023810.81812
Mail: info@pellanews.gr
Mail: pellanews@otenet.gr