Καμία απάντηση για τους ελέγχους στις εισαγωγές πρόβειου γάλακτος
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

14 Νοεμβρίου 2017

Η επιστολή της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων και Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας προς την ηγεσία του ΥπΑΑΤ αναφέρεται ακριβώς στο πρόβλημα που καίει σήμερα τους αιγοπροβατοτρόφους.

Συγκεκριμένα λέει:

«Κ. Υπουργέ με την επιστολή που σας είχαμε στείλει στις 25/05/2017 σας προειδοποιούσαμε για το τεράστιο πρόβλημα των ελέγχων τόσο στο αιγοπρόβειο γάλα όσο και στα αμνοερίφια και τις συνέπειες που αυτές θα είχαν στις τιμές των προϊόντων μας.

Έχουν περάσει από τότε πέντε μήνες και δεν έχουμε πάρει καμία απάντηση για τους ελέγχους ούτε από εσάς ούτε από πλευράς ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ.

Ως αποτέλεσμα της απραξίας και ανικανότητά σας έχουμε μεγάλη πτώση στις τιμές του αιγοπρόβειου γάλακτος.

Οι ανύπαρκτοι έλεγχοι στον χώρο του αιγοπρόβειου γάλακτος δίνουν το δικαίωμα σε καιροσκόπους να κάνουν αθρόες εισαγωγές γάλακτος με σκοπό την δημιουργία Φέτας.

Το έχουμε φωνάξει πολλές φορές ότι η Φέτα μας κρατάει στο επάγγελμα και εσείς με την ανυπαρξία σας θα μας κάνετε να το εγκαταλείψουμε.

Ο μόνος που δεν ευθύνεται για την πτώση της τιμής του αιγοπρόβειου γάλακτος είναι ο κτηνοτρόφος.

Απαιτούμε πλέον άμεσα ελέγχους και δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων.

Όσοι χρησιμοποιούν εισαγόμενο γάλα για την παραγωγή Φέτας να γνωστοποιηθούν τα στοιχεία τους και να τους επιβληθούν τα πρόστιμα. Δεν θα σας αφήσουμε να μας καταστρέψετε.

Το ίδιο περιμένουμε να γίνει και με τα αμνοερίφια.

Επίσης η μεγάλη μείωση στην προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης που έγινε τέλος Οκτωβρίου έχει ως αποτέλεσμα λιγότερα λεφτά για ζωοτροφές, αφού τα περισσότερα εκεί τα χρησιμοποιούν οι κτηνοτρόφοι.

Για ακόμα μια φορά ο πρόχειρος σχεδιασμός που έγινε από το Υπουργείο μας αναγκάζει να πληρώσουμε τον λογαριασμό».

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας
Παλάσκας Νικόλαος

ΠελλαNews

Αργυρουπόλεως 6,
58500, Σκύδρα
Τηλέφωνο: +3023810.81811
Fax: +3023810.81812
Mail: info@pellanews.gr
Mail: pellanews@otenet.gr