close search results icon

Αιχμάλωτος για 6 ώρες: Καταλάβατε τώρα πόσο άρρωστη είναι η κατάσταση στην Τουρκία του Ερντογάν;

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα αντιμετώπισης του Έλληνα περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα.

Το κλίμα πόλωσης και τη στρατηγική της προκλητικότητας φαίνεται πως έχει επιλέξει ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εδώ και αρκετούς μήνες, μέχρι να οδηγηθεί η χώρα του στις βουλευτικές και προεδρικές εκλογές το 2023 στην Τουρκία, στις οποίες όλα δείχνουν ότι θα είναι ντέρμπι ως το τέλος.

Η επιλογή του Τούρκου Προέδρου είναι να υπάρχει πόλωση στα εθνικά ζητήματα προσπαθώντας να στρέψει την προσοχή των ψηφοφόρων του στην εξωτερική του πολιτική, δημιουργώντας τεχνητές εντάσεις σε μικρής ή και μεγαλύτερης σημασίας θέματα, κάνοντας ομιλίες για στόχους της μεγάλης Τουρκίας στο ανατολικό Αιγαίο ακόμα και αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί να συμβεί κάποιο θερμό επεισόδιο στην περιοχή.

Μεταξύ άλλων έχει βάλει κεντρικό θέμα των ομιλιών του τις έρευνες για γαιάνθρακες στη Μεσόγειο προσπαθώντας να αποπροσανατολίσει τους τούρκους πολίτες που ζουν διαρκώς ένα καθεστώς αυξανόμενης φτωχοποίησης, ακρίβειας και μίας λίρας που υποχωρεί εδώ και πολλούς μήνες.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα αντιμετώπισης του Έλληνα περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, ο οποίος πρακτικά κρατήθηκε για πάνω από έξι ώρες «κρατούμενος» σε ένα γραφείο στη Σμύρνη όπου του απαγόρευσαν την είσοδο στη χώρα, χωρίς να τον ενημερώνουν για τους λόγους.

Ο περιφερειάρχης μετέβη στη Σμύρνη το πρωί του Σαββάτου με τη νέα γραμμή που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τα τουρκικά παράλια, προκειμένου να προεδρεύσει στη 13η Γενική Συνέλευση Ευρώπης – Μεσογείου (ARLEM) όμως η είσοδος στη χώρα τού απαγορεύτηκε από τις τουρκικές αρχές χωρίς να εξηγηθούν οι λόγοι, οδηγώντας τον πίσω στην Ελλάδα.

Η Ε.Ε. ενημερώθηκε, επίσημες διαμαρτυρίες έγιναν από την ελληνική πλευρά για το «καψώνι» στον περιφερειάρχη και μετά από πολλή πίεση η Τουρκία απάντησε πως έγινε λάθος γιατί το όνομα του κου Τζιτζικώστα θύμιζε κάποιον που του έχει απαγορευτεί η είσοδος στην Τουρκία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ