close search results icon

Ανδρέας Σπυρόπουλος: “Το ΠΑΣΟΚ θα σταθεί δίπλα στον κάθε αγρότη”

Επίσκεψη του Γραμματέα Κ.Π.Ε ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής στην έκθεση Agrotica

Ο Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος, επισκέφθηκε την 29η AGROTICA επικεφαλής κλιμακίου βουλευτών και στελεχων.

Ο κ. Σπυρόπουλος έδωσε έμφαση στην αύξηση του κόστους παραγωγής εν μέσω ενεργειακής κρίσης και αναφέρθηκε στις ήδη διατυπωμένες προτάσεις για άμεση επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο και την ανάγκη να υπάρξουν γενναίες επιδοτήσεις σε λιπάσματα, φυτοφάρμακα και ζωοτροφές.

«Η 29η AGROTICA είναι ένα σημείο αναφοράς για τους αγρότες όλης της χώρας, σε μία περίοδο στην οποία το ενεργειακό κόστος είναι τεράστιο και δυσβάστακτο για την παραγωγή» , είπε ο κ. Σπυρόπουλος και συνέχισε: «Ως ΠΑΣΟΚ έχουμε μιλήσει πολλές φορές για άμεση επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο, όπως, επίσης, και για γενναίες επιδοτήσεις στα λιπάσματα, στα φυτοφάρμακα και στις ζωοτροφές».

Ειδική αναφορά έκανε στο ζήτημα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και τις ενεργειακές κοινότητες αγροτών, κτηνοτρόφων και μεταποιητών. «Βρισκόμαστε σε μία περίοδο στην οποία η κυβέρνηση και ο κ. Σκρέκας, με δική του απόφαση, έδωσε τον λίγο χώρο όσον αφορά το δίκτυο της ΔΕΔΔΗΕ σε λίγους αντί να δημιουργήσει ενεργειακές κοινότητες και να βοηθήσει τους αγρότες να περιορίσουν μακροπρόθεσμα το κόστος της παραγωγής τους. Εμείς, λοιπόν, θεωρούμε πολύ σημαντικό τον αγροτικό τομέα, όσον αφορά στην ανάπτυξη της χώρας, αλλά γενικότερα θα σταθούμε δίπλα, όπως κάνει πάντα το ΠΑΣΟΚ, στον κάθε αγρότη και γενικότερα στον αγροδιατροφικό τομέα που τον θεωρούμε πολύ σημαντικό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ