close search results icon

Από 13/2 οι αιτήσεις για πρόγραμμα με επιχορήγηση 14,8 χιλ. ευρώ

Από 13/2 οι αιτήσεις για πρόγραμμα με επιχορήγηση 14,8 χιλ. ευρώ

Τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023 ξεκινά η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων χρηματοδότησης για τον β΄ κύκλο του «Προγράμματος επιχορήγησης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών απασχόλησης νέων ελεύθερων επαγγελματιών ηλικίας 18 έως 29 ετών με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία».

Ο στόχος της δράσης, διάρκειας 12 μηνών, είναι η προώθηση στην αυτοαπασχόληση 1.500 νέων ανέργων μέσω της δημιουργίας βιώσιμων επιχειρήσεων, με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει την Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023.

Η επιχορήγηση ανέρχεται σε €14 χιλ. και θα καταβληθεί σε τρεις δόσεις ως εξής:

1η δόση €4 χιλ., μετά την έναρξη δραστηριότητας στη ΔΟΥ

2η δόση €5,4 χιλ., μετά τη λήξη του α’ εξάμηνου από την έναρξη

3η δόση €5,4 χιλ., μετά τη λήξη του β’ εξάμηνου από την έναρξη

Οι δικαιούχοι της δράσης

Δικαιούχοι της δράσης είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στο μητρώο της ΔΥΠΑ, ηλικίας 18-29 ετών, που υποβάλλουν αίτηση χρηματοδότησης και πρόταση επιχειρηματικού σχεδίου μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, εδώ.

Το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού €45 εκατ., συγχρηματοδοτείται από το Ελληνικό Δημόσιο και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο

Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια βίου Μάθηση 2014 – 2020».

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τον ισότοπο της ΔΥΠΑ.

newsbeast.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ