close search results icon

Αποκάλυψη MEGA: Εκλογές στις 26 Μαρτίου 2023

Όλες οι πληροφορίες "από πολύ σοβαρή πηγή". 

Στις 26 Μαρτίου 2023 – σύμφωνα με το πιο βασικό σενάριο που επικρατεί – αναμένεται να διεξαχθούν οι εθνικές εκλογές.

Όπως αποκάλυψε η δημοσιογράφος Χριστίνα Κοραή, μιλώντας στο Live News του MEGA με τον Νίκο Ευαγγελάτο, όλες οι πληροφορίες «από πολύ σοβαρή πηγή» συγκλίνουν σε αυτή την ημερομηνία για τις εκλογές, οι οποίες θα διεξαχθούν με το σύστημα της απλής αναλογικής.

«Η κυβέρνηση αναμένεται να προκηρύξει τις εκλογές στο τέλος Φεβρουαρίου», ανέφερε η Χριστίνα Κοραή, προσθέτοντας ότι οι δεύτερες κάλπες θα στηθούν ή στις 30 Απριλίου – γιατί αυτό εξαρτάται από το πόσο θα καθυστερήσουν την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης που θα πάρουν οι αρχηγοί των τριών πρώτων κομμάτων – ή στις 7 Μαΐου 2023.

Ειδικότερα, μετά τις 14 Φεβρουαρίου θα εξετάσει ο πρωθυπουργός και το επιτελείο του τα δεδομένα, αφού από τις αρχές του μήνα εκείνου θα αρχίσει να αισθάνεται ο πολίτης όλα αυτά τα μέτρα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση – αυξήσεις σε συντάξεις και στον κατώτατο μισθό, κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης και άλλα.

Παράλληλα, όπως σημείωσε ο Νίκος Ευαγγελάτος, η επιλογή της 26ης Μαρτίου για την διεξαγωγή των εκλογών διευκολύνει και τους ετεροδημότες, που θα πάνε στις περιφέρειες για την 25η Μαρτίου.

Επιπλέον, η ημερομηνία αυτή δεν διαταράσσει το Πάσχα (16/4), ενώ θα έχουμε τελειώσει και με τις δεύτερες εκλογές πριν από τις πανελλαδικές εξετάσεις – κάτι πολύ σημαντικό για τις οικογένειες με παιδιά-υποψηφίους.

πηγή: tanea.gr, MEGA

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ