Τι δεν καταλαβαίνετε… οι πολίτες της Σκύδρας εκφράζουν την ανησυχία τους! | PellaNews

Τι δεν καταλαβαίνετε… οι πολίτες της Σκύδρας εκφράζουν την ανησυχία τους!

Του Γιώργου Σωμαράκη

Με λύπη διαπιστώνω ότι άλλο ένα σημαντικό πρόβλημα για την χώρα μου γίνεται η αιτία διχασμού των πολιτών. Δυστυχώς, αυτό που κατηγορούσε ο σημερινός πρωθυπουργός για την Συμφωνία των Πρεσπών, το καταφέρνει ο ίδιος με το μεταναστευτικό. Η απόφαση να μεταφέρει το πρόβλημα στην ενδοχώρα «προκαλεί» τους πολίτες οι οποίοι για άλλη μια φορά βλέπουν και νιώθουν ότι κανείς δεν τους λαμβάνει υπόψη τους. Αυτή η αίσθηση επικρατεί και στην Σκύδρα και είναι ακόμη μεγαλύτερη και εντονότερη μιας και στα όρια της έχει τον χώρο του πρώην στρατοπέδου. Κι επειδή οι δημότες αυτού του Δήμου το ζουν αυτό το σκηνικό από τις πρώτες μέρες του μεταναστευτικού ζητήματος έχουν ιδιαίτερες ανησυχίες. Ανησυχίες που δεν προέρχονται από την φαντασία τους αλλά απ’ όλα τα δημοσιεύματα που έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Στην δημοσιότητα ήρθε και η ίδια η Σκύδρα ξανά και συγκεκριμένα ορισμένες δηλώσεις πολιτών καθώς και του ιερέα που συμμετείχαν στην ευρεία σύσκεψη του περασμένου Σαββάτου στο Δημαρχείο. 

Νιώθω πολύ άσχημα για την εικόνα που θέλουν κάποια site και κανάλια να παρουσιάσουν για την Σκύδρα και τους συμπολίτες μου.

Σε φορτισμένο κλίμα είπαν κάποιοι πολίτες στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ότι αν χρειαστεί θα πάρουμε τα όπλα. Εξήγησαν, βεβαίως, ότι σύμφωνα με αυτά που βλέπουν και ακούν, αν οι λαθρομετανάστες αρχίζουν και ξεπερνούν τα «όρια» και βιάζουν και μπαίνουν στα σπίτια θα αναγκαστούν να πάρουν τις καραμπίνες. Σας πειράζει ν’ ακούτε αλήθειες; Νιώθετε ότι επιστρέφετε στον μεσαίωνα (χρησιμοποιώ εκφράσεις δημοσιογράφων που σχολιάζουν στα ΜΜΕ) ενώ στον μεσαίωνα μας έχουν επιστρέψει οι πολιτικές επιλογές των σοφών της Βουλής!

Το 2012 ξαναμαζεύτηκαν οι Σκυδραίοι στο πρώην στρατόπεδο για τον ίδιο λόγο. Από τότε κανένας πολιτικός δεν μπορούσε να δει ότι το μεταναστευτικό θα μας «πνίξει»! Ο «εχθρός» μας στέλνει επίτηδες ανθρώπινες ψυχές κι εμείς τι κάνουμε… τους βάζουμε στην χώρα μας και λέμε στον ελληνικό λαό… ας καλλιεργήσει την γη μας και ας γεμίσουν τα σχολεία μας στα χωριά (αυτά θα μας λένε αυτές τις ημέρες οι πολιτικοί που θα έρθουν στην περιφέρεια). 

Κι έρχομαι στον πατέρα Αντώνιο Κορέστη. Τον Αρχιμανδρίτη μας που η καθημερινότητα του, εκτός βεβαίως των Λειτουργιών, είναι να οργανώνει το συσσίτιο και να ταΐζει άπορους συμπολίτες μας ανεξαρτήτου φύλου, θρησκείας, ιδεολογίας κτλ. Νιώθω εξοργισμένος με σχόλια δημοσιογράφων Θεσσαλονίκης και Αθηνών. Δημοσιεύουν βιντεάκια και δηλώσεις, κομμένες και ραμμένες για τα στάνταρ της θεαματικότητας κι εξευτελίζουν έναν άνθρωπο που ούτε καν τον ξέρουν, πόσο μάλλον τον ρόλο του στην τοπική κοινωνία. Αυτό λοιπόν καταφέρατε σοφοί της πολιτικής. 

Ο Αρχιμανδρίτης Αντώνιος Κορέστης δεν έχει ανάγκη υπεράσπισης από το πρόσωπο μου και από κανέναν.  Αναδεικνύεται όμως γύρω από το πρόσωπο του η πραγματικότητα. Δεν θέλουμε τις αλήθειες. Ο πατέρας μίλησε για το κοράνι και τους μουσουλμάνους. Είπε ψέματα μήπως; Έλεγε ψέματα όταν τόνιζε ότι δεν εύχεται ούτε στον εχθρό του να ζει σαν κατσίκι σ’ έναν λόφο όπως αυτού του πρώην στρατοπέδου Σκύδρας; Έλεγε ψέματα όταν σημείωνε ότι θα φτάσουμε να φανούμε “άδικοι εν δικαίω;” Ο πάτερ όσο πιο ξεκάθαρα γινότανε αποτύπωσε την πραγματικότητα και καλώ όλους να δουν ολόκληρη την τοποθέτηση του πριν τον κρίνουν. Όπως καλώ όλους να δουν όλες τις τοποθετήσεις αυτής της σύσκεψης για να δουν ότι στην Σκύδρα οι πολίτες μπορούν και θέλουν να βοηθήσουν ανθρώπους κατατρεγμένους και πρόσφυγες. Να βοηθήσουν πάνω στην λογική του πρόσφυγα που θέλει το συντομότερο να επιστρέψει στην πατρίδα του, στην γη που πονάει κι αγαπάει. Οι πολιτικοί στην Ελλάδα όμως θέλουν τα λάθη τους να τα διορθώνουν με μεγαλύτερα λάθη, στην πλάτη των πολιτών. 

Οι Σκυδραίοι ανησυχούν κι αυτό εκφράζουν. Ας προσέχουν αυτοί που θεωρούν ότι το μεταναστευτικό είναι απλά μια ελληνική αγκαλιά και ότι αύριο θα ξημερώσει μια καλύτερη μέρα για όλους. Δεν χωράνε όλοι σε μια αγκαλιά!

Και την ώρα που χτυπούν νούμερα εστιάζοντας στους Σκυδραίους ας κοιτούν καλύτερα προς την θάλασσα και τις βάρκες που έρχονται ασταμάτητα!