close search results icon

Ατέλειωτους κύκλους κάνουν εδώ και 14 μέρες πρόβατα στην Κίνα

Το κοπάδι φαίνεται να κινείται δεξιόστροφα μέρα και νύχτα έξω από τη στάνη του.

Μία άκρως αλλόκοτη συμπεριφορά εκδήλωσε κοπάδι προβάτων στην Εσωτερική Μογγολία της Κίνας. Όπως φαίνεται σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η κινεζική κρατική εφημερίδα People's Daily εκατοντάδες πρόβατα κινούνται σε έναν άρτιο κύκλο συνεχόμενα εδώ και 14 μέρες συνεχόμενα και το ακόμα πιο περίεργο είναι ότι κανείς δεν γνωρίζει το λόγο για αυτή τους τη συμπεριφορά.

Το κοπάδι φαίνεται να κινείται δεξιόστροφα μέρα και νύχτα έξω από τη στάνη του. Ορισμένα στέκονται έξω από τον κύκλο και παρακολουθούν τη δραστηριότητα του κύριου όγκου του κοπαδιού, ενώ μερικά στέκονται ακίνητα στο κέντρο ανά διαστήματα.

Όπως ανέφερε η εφημερίδα τα πρόβατα είναι απολύτως υγιή και η αιτία αυτής της συμπεριφοράς τους παραμένει ένα άλυτο μυστήριο. Ωστόσο κανείς δεν έχει προσπαθήσει μέχρι στιγμής να τα σταματήσει και είναι απορίας άξιο για πόσο ακόμα θα συνεχίσουν να διατηρούν την κίνηση σε κύκλο. Η ιδιοκτήτρια των προβάτων, η κα. Μιάο, ισχυρίστηκε ότι το περιστατικό ξεκίνησε με μερικά πρόβατα, πριν τα ακολουθήσει το υπόλοιπο κοπάδι.

Αν και υπάρχουν 34 στάβλοι στο αγρόκτημα, μόνο τα από το 13ο μαντρί παρουσίασαν αυτή την περίεργη συμπεριφορά, ανέφερε η ίδια.

Τα πρόβατα βρίσκονται σε διαρκή κίνηση από τις 4 Νοεμβρίου.

Για μερικούς η συμπεριφορά αυτή πιθανώς να οφείλεται σε βακτηριακή νόσο που ονομάζεται λιστερίωση. Πρόκειται για μία σοβαρή ζωονόσο λοίμωξη, η οποία προκαλείται από την κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων από το βακτηρίδιο Listeria monocytogenes (Λιστέρια η μονοκυτταρογόνος).

Σύμφωνα με τους ειδικούς, επηρεάζει τα ζώα που είναι ανορεκτικά, καταθλιπτικά και αποπροσανατολισμένα.

Τα ξεσπάσματα αυτά συνήθως συμβαίνουν ως αποτέλεσμα αλλοιωμένης ή χαμηλής ποιότητας φρέσκου χορταριού. Στα αιγοπρόβατα, ωστόσο, ο θάνατος επέρχεται συνήθως εντός 24-48 ωρών από την εμφάνιση των συμπτωμάτων.

πηγή: efsyn.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ