close search results icon

Άθλιες συνθήκες για τους Ρώσους επίστρατους: Τρύπια σκηνή ενώ χιονίζει και… «επικεφαλής σεφ»

Άθλιες συνθήκες για τους Ρώσους επίστρατους: Τρύπια σκηνή ενώ χιονίζει και… «επικεφαλής σεφ»

Άθλιες φαίνεται πως είναι οι συνθήκες για τους Ρώσους επίστρατους σύμφωνα με βίντεο που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Στο τελευταίο βίντεο, επίστρατοι από την πόλη Μπαρναούλ κάθονται κάτω από τρύπια σκηνή τη στιγμή που χιονίζει.

«Είμαι σοκαρισμένος, αυτή είναι η ‘οροφή’ μας. Χιονίζει μέσα από αυτή» δείχνει να σχολιάζει ένας εκ των «κινητοποιημένων» Ρώσων για το ουκρανικό μέτωπο.

«Οι φίλοι ενός από τους άνδρες λένε ότι είναι εκεί για τρεις μέρες και κάνει "εκπαίδευση". Ο αρχηγός της διμοιρίας είναι ένας 27χρονος που υπηρέτησε πριν από 7 χρόνια και εργάστηκε ως σεφ πριν κινητοποιηθεί» αναφέρουν ουκρανικές πηγές.

Το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου (ISW) ανέφερε σε νέα του έκθεση ότι οι ρωσικές αρχές στέλνουν στο ουκρανικό μέτωπο ανεκπαίδευτους στρατεύσιμους για να ενισχύσουν τα υπολείμματα διαφόρων μονάδων.

Σε αυτές περιλαμβάνονται μάλιστα άλλοτε επίλεκτες μονάδες, όπως το 1ο σύνταγμα αρμάτων μάχης της 1ης Στρατιάς Αρμάτων Μάχης.

Σύμφωνα μάλιστα με το ISW, «η προσθήκη νέων δυνάμεων σε αυτές τις μονάδες του ρωσικού στρατού είναι απίθανο να αυξήσει τη μαχητική τους ισχύ».

Eξάλλου, υπάρχουν καταγγελίες ότι εκτός από υποεκπαιδευμένοι, οι ρώσοι επίστρατοι δεν έχουν και επαρκή εξοπλισμό.

Σε βίντεο μια γυναίκα στρατιωτικός σε μονάδα - βάση συγκέντρωσης στην περιοχή Αλτάι της Ρωσίας υποδέχεται τους επιστρατευμένους νεαρούς και τους δίνει οδηγίες για το τι να περιμένουν στο μέτωπο της Ουκρανίας και το τι πρέπει να πάρουν μαζί τους.

Tην ίδια ώρα, το κύμα φυγής των Ρώσων συνεχίζεται, καθώς υπάρχουν καταγγελίες ότι επιστρατεύονται ακόμα και φοιτητές ή μεσήλικοι.

Πηγή: skai.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ