close search results icon

«Βολές» του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης στο ΥΠΑΑΤ για τη νέα ΚΑΠ

Μέσα στα νεύρα και τη σύγχυση... 

«Βολές» κατά του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, εξαπέλυσε ο Αγροτικός και Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης με αφορμή την πραγματοποίηση ημερίδας ενημέρωσης για τη νέα ΚΑΠ από τη… Νέα Δημοκρατία στις 12 Δεκεμβρίου στην Ορεστιάδα.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος διερωτάται «γιατί δεν βγαίνει το ΥΠΑΑΤ να μιλήσει και να αναλάβει την ευθύνη για τα λάθη που έχουν γίνει από τον ΟΠΕΚΕΠΕ» υπογραμμίζοντας ότι τα σπασμένα αυτού “κακού σχεδιασμού” για τη νέα ΚΑΠ τα πληρώνει και θα τα πληρώσει ο Έλληνας αγρότης.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Μετά την ανακοίνωση πρόσκληση της Νέας Δημοκρατίας να μας ενημερώσει για τη νέα ΚΑΠ, ρωτάμε μήπως το αρμόδιο υπουργείο/ΥΠΑΑΤ είναι ανίκανο να μας ενημερώσει; Θα προτιμούσαμε η ενημέρωση να γίνει από τον υπουργό καθώς από τους αρμόδιους φορείς, όπως είθισται και να μας ξεκαθαρίσουν εάν η ημερίδα είναι προεκλογική συνάντηση ή όχι.

Γιατί δεν βγαίνει το ΥΠΑΑΤ να μιλήσει και να αναλάβει την ευθύνη για τα λάθη που έχουν γίνει από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, αναφορικά με τις πληρωμές των αγροπεριβαλλοντικών μέτρων, των πετρελαίων, των λιπασμάτων αλλά και τις ενισχύσεις προς τους κτηνοτρόφους. Εφόσον η Νέα Δημοκρατία θέλει να μας ενημερώσει για τη νέα ΚΑΠ θα πρέπει να έχει έτοιμες τις απαντήσεις για όλα τα προβλήματα που προκύπτουν από την εφαρμογή της, καθώς δεν είχαν φροντίσει να ενημερώσουν τους παραγωγούς κατά τη διάρκεια των προηγούμενων 3μιση ετών.

Τρόποι για να γίνει αυτό υπήρχαν καθώς, καθώς πλέον το διαδίκτυο είναι μέσα σε κάθε σπίτι, όπως και κάποιο τηλεοπτικό κανάλι, με την τεχνολογία πλέον να βρίσκεται στο αποκορύφωμά της.

Όταν η Νέα Δημοκρατία έχει ως στόχο την ψηφιοποίηση του κράτους, και ορθώς έχει πράξει, το ΥΠΑΑΤ παραμένει ακόμη σε τριτοκοσμικές συνθήκες. Αποτέλεσμα αυτού του κακού σχεδιασμού θα είναι ο Έλληνας αγρότης να πληρώσει τα «σπασμένα», καθώς έχει ήδη προχωρήσει στη σπορά των καλλιεργειών του, χωρίς να έχει ενημέρωση για το τι μέλλει γενέσθαι τη νέα χρονιά όταν και ξεκινά η εφαρμογή της νέας ΚΑΠ.

Ο Αγροτικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης καλεί τους παραγωγούς να παραβρεθούν στην ημερίδα για να ακούσουν τη Νέα Δημοκρατία και όχι το ΥΠΑΑΤ, τι έχει να πει για τη νέα ΚΑΠ. Τέλος θα πρέπει να καταλάβουν άπαντες ότι τα προβλήματα των αγροτών δεν έχουν χρώματα!»

πηγή: agrocapital.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ