close search results icon

Βόλος: Νεκρός “πουλούσε” αυτοκίνητα online

Βόλος: Νεκρός “πουλούσε” αυτοκίνητα online

Πως αποκαλύφθηκε η απάτη. Πως δρούσε ο άνδρας, που εξαπατούσε ανυποψίαστες πολίτες που ήθελαν να αποκτήσουν ένα αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με το gegonota.news, ένας Βούλγαρος απατεώνας που πουλούσε ανύπαρκτα αυτοκίνητα σε διαδικτυακό ιστότοπο εξαπάτησε τον αγοραστή, ο οποίος του έδωσε προκαταβολή 1240 ευρώ.

Για να πείσει το θύμα ότι η συναλλαγή ήταν καθ’ όλα νόμιμη και η μεταβίβαση θα προχωρούσε, ο Βούλγαρος σκάναρε και του έστειλε ηλεκτρονικά αστυνομική ταυτότητα, η οποία ανήκε… σε νεκρό. Η ταυτότητα ανήκε σε Έλληνα. Μόλις ο Βούλγαρος έλαβε την προκαταβολή, η οποία δόθηκε τμηματικά, εξαφανίστηκε.

Ο 57χρονος Βολιώτης απευθύνθηκε στην Αστυνομία και κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστου. Μετά από ενδελεχή έρευνα ο δράστης της απάτης σε βάρος του 57χρονου Βολιώτη ταυτοποιήθηκε, καθώς είχε δώσει τα στοιχεία προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού.

Τη Δευτέρα, ο δράστης καταδικάστηκε ερήμην σε 18 μήνες φυλάκιση. Η ποινή θα έχει ανασταλτικό χαρακτήρα, αν ο κατηγορούμενος επιστρέψει τα χρήματα που έλαβε για αγοροπωλησία που δεν έγινε ποτέ.

ant1news.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ