close search results icon

Βραζιλία: Το νέο άγαλμα του Ιησού είναι από τα ψηλότερα στον κόσμο

Ύψους 43 μέτρων είναι το τρίτο μεγαλύτερο του Χριστού παγκοσμίως

Βραζιλία: Το νέο άγαλμα του Ιησού είναι από τα ψηλότερα στον κόσμο

Το άγαλμα του Χριστού του Λυτρωτή του Ρίο ντε Τζανέιρο μπορεί να είναι ένα από τα κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα σε όλη τη Βραζιλία, αλλά οι επισκέπτες λίγο πιο νότια στη χώρα θα μπορούν πια να απολαύσουν ένα νέο, ψηλότερο άγαλμα του Ιησού Χριστού στην πόλη Encantado. Τοπικά γνωστό ως Cristo Protetor de Encantado, το άγαλμα των 43 μέτρων ολοκληρώθηκε επίσημα στα τέλη Απριλίου μετά από τρία χρόνια εργασιών, σύμφωνα με το CNN.

Σχεδιασμένο από τον Genésio Gomes Moura και τον γιο του, Markus Moura, το άγαλμα από χάλυβα και σκυρόδεμα είναι πολύ πιο λεπτομερές από το διάσημο αξιοθέατο του Ρίο, που μετρά 92 χρόνια ζωής! Για το άγαλμα Encantado δημιουργήθηκαν πιο ζωντανά μαλλιά, χαρακτηριστικά του προσώπου και μια πιο γεμάτη ρόμπα, αλλά, στιλιστικά, μοιράζεται το ίδιο στυλ αρ ντεκό με τον Χριστό Λυτρωτή του Ρίο. Δεδομένου ότι το νέο άγαλμα απολαμβάνει τεχνικής προόδου σχεδόν ενός αιώνα, διαθέτει ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα: ένα ασανσέρ.

Το κέντρο του αγάλματος του Χριστού, μια γυάλινη καρδιά παρουσιάζεται ως σημείο αναφοράς για τους τουρίστες να ανεβαίνουν και να απολαμβάνουν τη θέα και τη φυσική ομορφιά της περιοχής από ψηλά. Ο τοπικός Σύλλογος Φίλων του Χριστού (AACristo) πλήρωσε για την εντυπωσιακή κατασκευή με αναφερόμενο συνολικό κόστος 353.000 δολάρια.

Ύψους 43 μέτρων είναι το τρίτο μεγαλύτερο του Χριστού παγκοσμίως

Βραζιλία, το νέο άγαλμα του Χριστού

Το άγαλμα είναι τώρα το τρίτο μεγαλύτερο του Ιησού Χριστού στον κόσμο, μετά από το άγαλμα του Χριστού του Βασιλιά, στην Πολωνία, το οποίο έχει ύψος 52 μέτρα και ένα άγαλμα ύψους 77 περίπου μέτρων στο Ciudad Victoria του Μεξικού, το οποίο κατασκευάζεται αυτήν τη στιγμή.

Ενώ το τουριστικό περίπτερο δεν θα είναι έτοιμο για μια πλήρη ροή επισκεπτών μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους, οι επισκέπτες είναι ευπρόσδεκτοι να θαυμάσουν το άγαλμα από κοντά κάθε Σάββατο και Κυριακή, με εισιτήρια και περισσότερες πληροφορίες διαθέσιμες στον ιστότοπο του αξιοθέατου.

newsbeast.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ