close search results icon

Χρήστος Κάμτσης: "Να γίνει αναγγελία από τον ΕΛΓΑ για την καρπόπτωση"

Τι αναφέρει ο αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος και ο Πρόεδρος του για τις ζημιές στις δενδροκαλλιέργειες. 

Μια σειρά αιτημάτων, με αιτία την καρπόπτωση που υπέστησαν οι δενδροκαλλιέργειες του Νομού Πέλλας και ειδικά της περιοχής του κάμπου, θέτει ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Πέλλας "Ενότητα", όπου ο Πρόεδρος του - και υπεύθυνος του μπλόκου "Γυψοχωρίου-Τριφυλλίου" Χρήστος Κάμτσης, μέμφει τους υπεύθυνους οικοδεσπότες που υπεδέχθησαν τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Αλ. Λυκουρέτζο, οι οποίοι...ξέχασαν να καλέσουν τους αγροτικούς φορείς, δηλαδή τους Αγροτικούς Συλλόγους. 

Ολόκληρη (και αυτούσια) η δήλωση του Χρήστου Κάμτση, έχει ως εξής:

Με αφορμή το σοβαρό πρόβλημα της καρπόπτωσης που παρατηρείται σε επιτραπέζιες ποικιλίες Ροδάκινων, Νεκταρινιών, καθώς και σε ποικιλίες Βερίκοκων, Κερασιών και βιομηχανικών Ροδάκινων, ως αποτέλεσμα των συνεπειών του παγετού της 21 Μαρτίου 2022.

Α Π Α Ι Τ Ο Υ Μ Ε

Την άμεση κινητοποίηση του ΕΛΓΑ προκειμένου να γίνει αναγγελία δήλωσης ζημιάς, σε όλες τις παραπάνω καλλιέργειες και ποικιλίες, για έγκαιρη και δίκαιη εκτίμηση του σοβαρού αυτού προβλήματος, που έχει φέρει σε μεγάλη απόγνωση τον αγροτικό κόσμο σε όλη τη Πέλλα.

Στο πλαίσιο των πάγιων διεκδικήσεων μας – ΖΗΤΑΜΕ:

  • Άμεση εξόφληση του συνόλου των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ.
  • Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφαλαίο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100% με επαρκή κρατική χρηματοδότηση.
  • Πρόσληψη μόνιμου και εξειδικευμένου προσωπικού στον ΕΛΓΑ, προκειμένου να καλυφθούν όλα τα κενά.

Αναρωτιόμαστε γιατί κατά την σημερινή επίσκεψη εξπρές του κου Λυκουρέντζου στην έδρα της ΠΕ Πέλλας, ύστερα από πρόσκληση του κου Τζαμτζή, δεν ήταν καλεσμένοι οι άμεσα εμπλεκόμενοι φορείς, δηλαδή οι Αγροτικοί Σύλλογοι; Γιατί δεν υπήρξε καμία δέσμευση από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ τόσο κατά την επίσκεψη του στην Ημαθία, όσο και στην Πέλλα;

Ήλθον, είδον και απήλθον!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ