close search results icon

Χριστουγεννιάτικη παρέλαση της ΑΕΚ στον Βόλο

Το ζητούμενο για την ΑΕΚ στον Βόλο ήταν ξεκάθαρο.

Με τον κόσμο της να κατακλύζει τις κερκίδες και την ομάδα στο χορτάρι να… κατακλύζει γκολ τα δίχτυα του Βόλου (4-0), η ΑΕΚ πέρασε άνετο χριστουγεννιάτικο απόγευμα με γκολ και θέαμα και μένει στο κατόπι του Παναθηναϊκού με εντυπωσιακές εμφανίσεις και νίκες.

Το ζητούμενο για την ΑΕΚ στον Βόλο ήταν ξεκάθαρο. Έπρεπε να φύγει αλώβητη από το Πανθεσσαλικό που είχε «ντυθεί» στα κιτρινόμαυρα παρουσία 8.000 και πλέον φίλων της και να παραμείνει στο κατόπι του Παναθηναϊκού μεταφέροντας του την πίεση, με δεδομένο πως οι «πράσινοι» έπαιζαν αργότερα στη Λεωφόρο με τον ΟΦΗ.

Και αυτό έκανε η Ένωση. Επί της ουσίας η ΑΕΚ έκανε χριστουγεννιάτικη παρέλαση στον Βόλο ενώπιον 8.000 και πλέον οπαδών της και με τρία γκολ σε 35 λεπτά «καθάρισε» το ματς και σκεφτόταν ήδη το επόμενο, τη δοκιμασία στους «Ζωσιμάδες» κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα. Με τον Λιβάι, βέβαια, να κρατά στο τέλος το καλύτερο διαμορφώνοντας το τελικό 4-0!

Χωρίς Τσούμπερ η 11άδα της ΑΕΚ

Ο Αλμέιδα έκανε την έκπληξη στον καταρτισμό της ενδεκάδας. Ενώ πολλοί ανέμεναν την παρουσία του Τσούμπερ στη βασική ενδεκάδα, ο Αργεντινός επέλεξε να μεταθέσει τον Λιβάι Γκαρσία στις πτέρυγες και να βάλει στην κορυφή της επίθεσης τον Τομ Φαν Βέερτ. Έτσι η ΑΕΚ παρατάχθηκε στο Πανθεσσαλικό με τους Πινέδα και Λιβάι Γκαρσία στις πτέρυγες.

«Κιτρινόμαυρο» πάρτι με τρία γκολ σε 35 λεπτά

Ο Βόλος ήταν αυτός που απείλησε πρώτος το ματς. Μόλις στο 2' αναπτύχθηκε ωραία με το σουτ του Μεθκίδα να μην προκαλεί προβλήματα στον Αθανασιάδη. Για να απαντήσει στο 4΄η ΑΕΚ με φάουλ του Λιβάι Γκαρσία με τον Κλέιμαν να επιστρατεύει τα ρεφλέξ του και να διώχνει.

Το 0-0 παρέμενε με την Ένωση να ελέγχει τον ρυθμό προσπαθώντας να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να απειλήσει τον Κλέιμαν. Όπως συνέβη στο 12' με το σουτ του Ρότα στο όριο της μεγάλης περιοχής να περνά άουτ.

Και στο 16' η Ένωση πήρε προβάδισμα στο σκορ σε μία εξαιρετική φάση που ξεκίνησε από κόρνερ του Πινέδα έξω από την περιοχή στον Λιβάι Γκαρσία. Εκείνος κοντρόλαρε και σέρβιρε στον Αραούχο, ο οποίος με «συστημένη» σέντρα τον Μήτογλου που με κεφαλιά έκανε το 1-0 για την Ένωση με τον διεθνή αμυντικό να μην πανηγυρίζει το γκολ με δεδομένο πως είχε ξεκινήσει την καριέρα του στον Βόλο.

Και πριν καλά-καλά συνέλθουν οι γηπεδούχοι, η ΑΕΚ απείλησε με το δεύτερο γκολ. Ήταν το παράλληλο γύρισμα του Λιβάι, ο Πινέδα έσπασε την μπάλα στον Ρότα που από πλεονεκτική θέση δεν βρήκε εστία. Μετά το «μούδιασμα» ο Βόλος έβγαλε αντίδραση, κυκλοφόρησε την μπάλα και αναζήτησε τη δημιουργία των καταστάσεων για να φθάσει στην ισοφάριση, όπως συνέβη στο 25' με τον Λιβάι Γκαρσία παραλίγο να σκοράρει εις βάρος της ομάδας του.

Και αφού δεν ήρθε το 1-1 στο 30' η ΑΕΚ έφθασε εύκολα στο 2-0. Ο Λιβάι Γκαρσία με εξαιρετική ποδιά ξεπέρασε τον αντίπαλο του, έκανε το γύρισμα στον Πινέδα που ερχόταν σαν τρέιλερ και με εξαιρετικό πλασέ η Ένωση έφθασε στο 2-0! Επί της ουσίας η Ένωση «καθάριζε» εύκολα την επικίνδυνη έξοδο στον Βόλο και σκεφτόταν την επόμενη αγωνιστική με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα.

Η ΑΕΚ ήταν καταιγιστική στον Βόλο και έφθασε στο 35' σε τρίτο γκολ. Η ΑΕΚ με το δόγμα «pressing, pressing, pressing» ανάγκασε τους γηπεδούχους σε λάθος στη μεγάλη περιοχή. Η μπάλα έφθασε στον Αραούχο, ο οποίος σέρβιρε στον Φαν Βέερτ που με σεντερφορίσια κίνηση και πλασέ έκανε το 3-0 για την Ένωση.

Η ΑΕΚ παρά το μεγάλο προβάδισμά της συνέχισε στο ίδιο τέμπο. Έπαιζε με την ίδια ένταση αναζητώντας και 4ο γκολ με το ημίχρονο να «κλείνει» με το 3-0.

Και τέταρτο «τεμάχιο» με Λιβάι

Στο β' ημίχρονο και με δεδομένο το 3-0 υπέρ της ΑΕΚ ο ρυθμός στο ματς ήταν χαμηλός. Η Ένωση έλεγχε τον ρυθμό και ο Βόλος έψαχνε κυρίως στο τρανζίσιον, αλλά και σε στατικές φάσεις το γκολ που θα έδινε κάποιο ενδιαφέρον στο ματς. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό.

Η Ένωση έπαιζε τόσο όσο και αν ερχόταν το 4ο γκολ, καλώς να έρθει... Και έτσι έγινε στο 67' με τον Λιβάι. Είχαν προηγηθεί τρεις αλλαγές για την ΑΕΚ με τους Τσούμπερ, Γαλανόπουλο και Άμραμπατ να παίρνουν στις θέσεις των Φαν Βέερτ, Γιόνσον και Πινέδα με τον Γκαρσία να περνά φορ. Και μόλις 30 δευτερόλεπτα απ' αυτή την αλλαγή ο Λιβάι σκόραρε. Με άλμα στον... Θεό μετά από «γλυκιά» σέντρα του Άμραμπατ έκανε το 4-0 για την ΑΕΚ που στο 71' άγγιξε το 5ο γκολ με τον Λιβάι να γλιστρά στο τετ α τετ με τον Κλέιμαν και να μην καταφέρνει να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Η ΑΕΚ προηγούταν με 4-0 και ο Αραούχο δεν έλεγε να σταματήσει να τρέχει, να πιέζει και να ψάχνει το γκολ. Και στο 77' το άγγιξε. Σούταρε, όμως ο Κλέιμαν με τακουνάκι έσωσε την κατάσταση και κράτησε το σκορ στα επίπεδα του 4-0.

Ο Σέρχιο Αραούχο έψαχνε το γκολ και στο 87' προσπάθησε να το πετύχει με εντυπωσιακό τρόπο, με ραμπόνα συγκεκριμένα, με τον Κλέιμαν, όμως, να του λέει ξανά «όχι».

Βόλος: Kλέιμαν, Ουές, Σιέλης, Άλχο, Πίρινεν, Ματίγια (76' Μεταξάς), Μπαριέντος, Μεθκίδα (46' Κούτσιας), Ντέλετιτς, Νοκέρ, Οζέγκοβιτς
AEΚ: Αθανασιάδης, Ρότα (75' Σιντιμπέ), Μήτογλου, Μουκουντί (75' Τζαβέλλας), Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Πινέδα (66' Άμραμπατ), Γιόνσον (66' Γαλανόπουλος), Λιβάι Γκαρσία, Φαν Βέερτ (66' Τσούμπερ), Αραούχο.
Διαιτητής: Τσαγκαράκης
Βοηθοί: Δημητριάδης, Πάτρας
Τέταρτος: Τσέτσιλας
VAR: Κουμπαράκης, Κουρομπύλια
Κίτρινες κάρτες: 28' Άλχο, 35' Κλέιμαν, 60' Νοκέρ

MVP

Σέρχιο Αραούχο

Ο Αργεντινός άσος έκανε εξαιρετικό ματς. Έτρεξε πολύ, σέρβιρε τα δύο από τα τρία γκολ της ΑΕΚ στο πρώτο 45λεπτο και η εξέδρα λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου του το αναγνώρισε φωνάζοντας ρυθμικά το όνομά του! Και στο τέλος και ενώ το ματς ήταν στο 4-0 έψαξε με κάθε τρόπο το γκολ χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Αδύναμος Κρίκος

Ματίγια

Ο Μπράτσος περίμενε περισσότερα απ' αυτόν στη μεσαία γραμμή. Δεν μπόρεσε να κρατήσει μπάλα και να βοηθήσει στο build up του παιχνιδιού των Βολιωτών. Και γενικώς δεν δικαίωσε τον προπονητή του που τον προτίμησε από τον Τσοκάνη.

Τελετές «Το Κοράκι»

Εύκολο έργο είχε ο ρέφερι Τσαγκαράκης. Σωστός στον πειθαρχικό έλεγχο, συνεργάστηκε και στις φάσεις που έπρεπε με τον VAR. Γενικώς δεν είχε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα στο ματς και πέρασε απαρατήρητος.

Πόση αλήθεια αντέχεις;

Αποστολή εξετελέσθη για την ΑΕΚ με εντυπωσιακό τρόπο. Η Ένωση δεν πτοείται παρά τις απουσίες των Γκατσίνοβιτς, Μάνταλου και βέβαια του κομβικού στο πρώτο μισό της σεζόν Ελίασον. Συνεχίζει να παίζει με ένταση στα παιχνίδια της. Πέρασε από τον Βόλο σαν «εξπρές» και πλέον μεταφέρει την πίεση στον Παναθηναϊκό που υποδέχεται σε λίγη ώρα τον ΟΦΗ στη Λεωφόρο.

πηγή: sdna.gr


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ