Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΟΣ
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

06 Απριλίου 2017
K2_ITEM_AUTHOR  Παύλος Παπαδόπουλος

Ο Ερντογάν απειλεί και απειλεί με περισσή θρασύτητα.  Δεν είναι κάτι καινούργιο, αφού η συμπεριφορά του πάντα τραβούσε το σχοινί στα άκρα. Πρόσφατα άλλωστε παρουσιάστηκε έρευνα, η οποία αποκάλυπτε ότι οι ΗΠΑ έχουν εκθέσεις ψυχογραφημάτων του «Σουλτάνου» και οι οποίες δείχνουν πλήρη αστάθεια και παραφροσύνη. Εντάξει, ούτε ο πρώτος είναι, ούτε ο τελευταίος, αρκεί κανείς να δει τι γίνεται στην Νότια Κορέα με τον Κιμ Γιονγκ Ουν. Άλλωστε η τρέλα δεν πάει στα βουνά, όπως λέει και η ελληνική παροιμία και αυτό ισχύει σε όλον τον κόσμο.

Το πρόβλημα είναι ότι εις εξ αυτών είναι γείτονας. Και οι γείτονες μας έχουν συνηθίσει σε παραβιάσεις εναέριου και θαλάσσιου χώρου, σε δηλώσεις που εκφράζουν διεκδικήσεις οι οποίες είναι μακράν τ ων διεθνών συνθηκών και κανόνων.  Η ελληνική πλευρά, με την αμυντική φιλοσοφία πάντα ως κίνηση, πότε αντιδρά, πότε όχι.

Μιλάμε για την πολιτική πλευρά, καθώς στο Αιγαίο οι αξιωματικοί και οι στρατιώτες δεν φαίνεται να πολυμασάνε να κάνουν το «μπαμ», αλλά σαφώς και λογικό είναι να διακατέχονται από ψυχραιμία και συμπεριφορά που διέπει «ευρωπαϊκό πολιτισμό». Τώρα, τι «πολιτισμό» να βγάλεις σε συνεχείς οχλήσεις, παραβιάσεις και προσκλήσεις, αυτό η ψυχούλα τους το ξέρει.

«Το τελευταίο σκάνδαλο κατασκοπείας που ξέσπασε στην Γερμανία με τους Τούρκους ιμάμηδες, έγινε αιτία να αποκαλυφτεί ότι η Τουρκία εκπαιδεύει ιμάμηδες για να πάνε στο εξωτερικό και να κάνουν κατασκοπεία υπέρ της Τουρκίας και προπαγάνδα στους τουρκόφωνους μουσουλμάνους και όχι μόνο», αναφέρει ο διεθνολόγος/τουρκολόγος Νίκος Χειλαδάκης, με τον οποίο συνομιλούμε κάποιες φορές, για να πάρουμε την εκτίμηση του για τα πράγματα και τις εξελίξεις στη γείτονα. Κι εδώ χοντραίνει το παιχνίδι, μιας και αναφορές υπάρχουν και για την Ελλάδα που, κακά τα ψέματα, είναι ρεμπέτ ασκέρ.

Ας ευχηθούμε να μην γίνει το «τζίζ» και έχουμε άλλα, τώρα ειδικά, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τη χώρα. Το δάκτυλο είναι συνεχώς στη σκανδάλη, αυτή τη στιγμή σε φιλολογικό επίπεδο. Με την Τουρκία ποτέ δεν ξέρεις όμως. Η κάθε μέρα είναι διαφορετική και ξημερώνει αλλιώτικα. Αν έχει τα κότσια η Ευρώπη, ας δείξει τώρα ότι είναι κάποιες φορές πέραν των συμφερόντων της. Γιατί απ’ ότι φαίνεται, ο Ερντογάν δεν έχει καταλάβει τι σημαίνει, ούτε ξέρει (ή παραγνωρίζει σαφώς) την ιστορία…

ΠελλαNews

Αργυρουπόλεως 6,
58500, Σκύδρα
Τηλέφωνο: +3023810.81811
Fax: +3023810.81812
Mail: info@pellanews.gr
Mail: pellanews@otenet.gr