Ο Δήμος Σκύδρας διοργανώνει εκδήλωση-διάλεξη με ομιλητή τον Αλέξανδρο Καϊδόγλου αρθρογράφο, συγγραφέα, πρώην Πρόεδρο της Κοινότητας Σκύδρας με θέμα: «Η πολιτική ως δυνατότητα αποτροπής της βίας».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή, 22 Απριλίου, στο Πνευματικό Κέντρο της Σκύδρας με ώρα έναρξης 11:30΄.

Μαζί του θα είναι ο Σωκράτης Δεληβογιατζής καθηγητής φιλοσοφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κι ο Παντελής Σαββίδης δημοσιογράφος, πρώην διευθυντής της εφημερίδας «Μακεδονία».

Το Final 4 της Ρόδου για το κύπελλο Ελλάδος στο βόλεϊ είναι σε εξέλιξη με τον σημερινό τελικό στις 17:00 να έχει δύο ομάδες από την Θεσσαλονίκη, Ηρακλή και ΠΑΟΚ στις οποίες και στις δύο αγωνίζονται δύο σπουδαίοι αθλητές του ελληνικού βόλεϊ, ο Παντακίδης για τον ΠΑΟΚ και ο Μπαμπαλιούτας για τον Γηραιό προερχόμενοι και οι δύο από την Σκύδρα.

 

Για τον πρώτο βεβαίως πρέπει να πούμε ότι στάθηκε άτυχος λόγω τραυματισμού (ταλαιπωρείται τον τελευταίο μήνα) και δεν συμμετείχε στον ημιτελικό με τον Μπαμπαλιούτα πάντως να πρωταγωνιστεί στην χθεσινή επική ανατροπή του Ηρακλή (σπουδαία ανατροπή ήταν και του ΠΑΟΚ), «σκουπίζοντας» στην κυριολεξία το γήπεδο από την θέση του libero στην οποία αγωνίζεται.

 

Αρχηγοί και οι δύο στις ομάδες τους ευελπιστούν στην κατάκτηση του τροπαίου! Καλή επιτυχία και στους δύο!

Να σημειώσουμε ότι είναι η πρώτη φορά που θα βρεθούν σε τελικό Κυπέλλου βόλεϊ ανδρών ο ΠΑΟΚ και ο Ηρακλής. Ο Ηρακλής προκρίνεται σε τελικό για 9η φορά και θα διεκδικήσει τον 7ο τίτλο κυπέλλου και τον πρώτο από το 2012 στη Σύρο. Είναι η τρίτη φορά στην ιστορία του θεσμού που θα βρεθούν αντίπαλοι σε τελικό δύο ομάδες από τη Θεσσαλονίκη. Η πρώτη ήταν το 1987 όταν ο Δημόκριτος νίκησε το ΧΑΝΘ 3-0 και το 2002 όταν ο Ηρακλής νίκησε τον Άρη 3-1 σετ.

*οι φώτο απο το volleynews

Το ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Μπαξεβανάκης χθες Πέμπτη 19 Απρiλίου.

Τον υφυπουργό υποδέχθηκε στα γραφεία του ΙΕΚ, ο διευθυντής κ. Γιόρτσος και οι συνεργάτες του και τον ξενάγησαν στις εγκαταστάσεις και τα εργαστήρια των ειδικοτήτων.

Η επίσκεψη ξεκίνησε με συνάντηση εργασίας στα γραφεία διοίκησης του ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ όπου παρευρέθηκαν και οι βουλευτές κ. Τζάκρη, & κ. Σηφάκης αλλά και εκπρόσωποι του Δήμου Αλμωπίας, κ. Βέσκος, Σωτηριάδης και Τσιμτσιρίδης.

Ο κ. Γιόρτσος κατέθεσε αιτήματα για τον οργανισμό και σχετικό υπόμνημα και ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για το μέγεθος του ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ, το εύρος δράσεών του και τα υψηλά ποσοστά αποκατάστασης των αποφοίτων του.

Ακολούθησε σύσκεψη δύο περίπου ωρών στην οποία συμμετείχαν όλοι οι διευθυντές των σχολείων Τεχνικής Εκπαίδευσης του συγκροτήματος (ΕΠΑΛ, ΕΚ, ΕΣΠΕΡΙΝΟ), κ. Αστρανίδης, Όρλης, Παπανικολάου αλλά και οι εκπρόσωποι του Δήμου.

Την σύσκεψη υποστήριξαν γευστικά οι Αρτοζαχαροπλάστες και οι Chef του ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ με εντυπωσιακά κεράσματα και επώνυμες ετικέτες ελληνικών οίνων.

Ο υφυπουργός απάντησε στα σχετικά ερωτήματα με θέμα Επαγγελματικά Δικαιώματα, Πλαίσιο Προσόντων, Πιστοποίηση Αποφοίτων αλλά και ολιγομελή τμήματα ενώ ομόφωνα όλες οι συστεγαζόμενες μονάδες κατέθεσαν αίτημα για την κατασκευή Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων που θα εξυπηρετεί τα σχολεία του πολεοδομικού συγκροτήματος Αριδαίας και που τόσο έχει ανάγκη.

Το Δ. ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ κατέθεσε επίσης προτάσεις τόσο για το Θεσμικό Πλαίσιο της Επαγγελματικής Κατάρτισης, όσο και για τη συλλειτουργία με τις άλλες μονάδες ενώ επαναλήφθηκε το αίτημα για ίδρυση ΣΔΕ στην Αλμωπία, προσπάθεια που από πέρυσι ξεκίνησε με πρωτοβουλία του ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ.
Ακολούθησε επίσκεψη του υφυπουργού στα Λουτρά, και παράθεση γεύματος παρουσία και των βουλευτών.

Την επίσκεψη και την σύσκεψη που ακολούθησε κάλυψε τηλεοπτικά η Pella TV.

Το ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ εκφράζει την ικανοποίησή του και ευχαριστεί τον υφυπουργό για την επιλογή να επισκεφθεί το ΔΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ κατά την παρουσία του στον Ν. Πέλλας και αναμένει την έμπρακτη στήριξη στα αιτήματα που κατατέθηκαν, κάτι που θα αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίας και την ποιότητα σπουδών ενός ΙΕΚ με το μέγεθος και τις απαιτήσεις αυτές.

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Καλυβίων πιστός στον δρόμο που έχει χαράξει τα τελευταία χρόνια να ακολουθεί τις εξελίξεις στον πρωτογενή τομέα και να συμμετέχει ενεργά σε αυτές διοργανώνει την προσεχή Δευτέρα 23 Απριλίου, στις 19:30 ενημερωτική εκδήλωση σχετικά με την έναρξη του επιδοτούμενου προγράμματος Ευφυούς Γεωργίας αλλά και το μέλλον της δεντροκαλλιέργειας.

Η εκδήλωση αυτή εντάσσεται στα πλαίσια της συνεργασίας του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλυβίων με την Gaia-Eπιχειρείν.

Όπως αναφέρεται και στο δημοσίευμα της Πέλλαnews στο τεύχος της Τετάρτης 18 Απριλίου ο Α.Σ. Καλυβίων έχει ενταχθεί ήδη σε πρόγραμμα και έχει τοποθετήσει δύο υπερσύγχρονους μετεωρολογικούς σταθμούς οι οποίοι καλύπτουν περί τα 3.000 στρέμματα.

Συγκεκριμένα, οι δύο καινούργιες κατασκευές που τοποθετήθηκαν σε δύο διαφορετικά αγροτεμάχια παρέχουν γνώσεις για την θερμοκρασία ανά μία ώρα, για την διύγρανση των φύλλων και όπως ενημερώνει την Πέλλαnews η γεωπόνος του συνεταιρισμού, κα Μαρία Λιάπουρα και υπεύθυνη των δύο αυτών σταθμών, υπάρχει και η δυνατότητα μέσω ειδικού ανιχνευτή που βρίσκεται στο δέντρο να δίνει το ποσοστό πιθανής προσβολής από ασθένειες σύμφωνα και με το φαινολογικό στάδιο της καλλιέργειας.

Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα μελέτης σύστασης του εδάφους σύμφωνα με την οποία θα μπορεί ο παραγωγός να προβεί στις σωστές καλλιεργητικές ενέργειες για ποιοτικότερο και ποσοτικότερο αποτέλεσμα αποφεύγοντας τους περιττούς ψεκασμούς και κυρίως την περιττή άρδευση.

Πρόκειται για μια πρωτοποριακή κίνηση η οποία επιδοτείται εξολοκλήρου από την Ευρωπαϊκή Ένωση και πραγματοποιήθηκε από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Καλυβίων σε συνεργασία με τη GAIA Επιχειρείν και την Neuropublic. Το πρόγραμμα διαρκεί για τρία χρόνια και σημειώνουμε ότι οι παραγωγοί του συνεταιρισμού θα λαμβάνουν μια φορά το μήνα όλες τις πληροφορίες στο κινητό τους.

Ο πρόεδρος, κ. Μηνάς τονίζει την σημασία της καινοτομίας στην αγροτική παραγωγή, την σημασία που μπορεί να προσδώσει η πληροφορία που θα αποκομίζουν από τους δύο αυτούς μετεωρολογικούς-εδαφολογικούς σταθμούς και δήλωσε ότι στόχος του συνεταιρισμού είναι, μέχρι το 2021, να ενταχθεί και στην ευφυή γεωργία. Γι αυτό και θεωρεί την εκδήλωση της Δευτέρας, 23 Απριλίου σημαντική ευκαιρία ενημέρωσης του αγρότη.

Να σημειωθεί ότι η ενημερωτική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του συλλόγου Αμύντα στα Καλύβια

Σύντομα στο Πολεμικό Ναυτικό έρχεται η προσθήκη των φρεγατών FREMM σε πρώτη φάση και των μίνι φρεγατών, επί της ουσίας κορβετών, Βelh@rra, σε δεύτερη φάση.

Μάλιστα στρατιωτικές πηγές εκτιμούν ότι πλέον η ελληνική πλευρά αποκτά συντριπτική υπεροχή στη θάλασσα.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σήμερα το πρωί ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Φώτης Κουβέλης, «είναι ακριβές ότι η Γαλλία μας δίνει δύο φρεγάτες με leasing, υπήρξε συνομιλία του πρωθυπουργού με τον Μακρόν, επόμενο βήμα θα είναι άλλες δυο φρεγάτες. Οι δυο φρεγάτες δεν είναι χθεσινή απόφαση είναι έτοιμες, είναι δυνατόν να πλεύσουν μέσα στο καλοκαίρι».

Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή που μίλησε στο news.gr «μένουν διαδικαστικά και ορισμένα μικρής σημασίας νομικά ζητήματα, σχετικά με το leasing, ωστόσο εάν όντως μας παραδοθούν όπως λένε με όλα τα οπλικά συστήματα αποκτούμε συντριπτική υπεροχή λόγω και της ναυτικής έκδοση του πυραύλου scalp». Αναφερόμενη δε η πηγή, στην σε δεύτερη φάση απόκτηση των κορβετών Βelh@rra ;τόνισε πως αυτά τα πλοία είναι «κουφέτο για το Αιγαίο. Είναι δικτυοκεντρικά πλοία, είναι μικρότερα σε μέγεθος από μια φρεγάτα αλλά έχουν τα όπλα των FREMM».

Άλλη στρατιωτική πηγή που ρωτήθηκε σχετικά από το news.gr μας επεσήμανε πως οι αντιαεροπορικοί πύραυλοι που έχει το πλοίο αυτό είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικοί. «Με αυτά τα δύο πλοία το πολεμικό ναυτικό μπορεί μα «κλειδώνει» αντιαεροπορικά το Αιγαίο» τονίστηκε χαρακτηριστικά.

Τα στοιχεία που κάνουν την διαφορά στις Γαλλικές φρεγάτες FREMM είναι πέρα από την τεχνολογία στελθ που ενσωματώνουν, τα εξής:

  • Ο κάθετα τοποθετημένος εκτοξευτήρας MBDA SYLVER A43, με 16 κελιά για ισάριθμους πυραύλους. Από το συγκεκριμένο σύστημα μπορούν να εκτοξευτούν οι αντιαεροπορικοί πύραυλοι Aster 15 έχουν βεληνεκές μέχρι 30 χιλιόμετρα.
  • Ο κάθετα τοποθετημένος εκτοξευτήρας MBDA SYLVER A70 VLS με 16 κελιά για ισάριθμους πυραύλους. Από το συγκεκριμένο σύστημα μπορούν να εκτοξευτούν οι πύραυλοι κρουζ τύπου SCALP Naval βεληνεκούς έως και 1.000 χιλιόμετρα.

«Ξεμυτίζοντας από το Σούνιο μπορούν να χτυπήσουν την Άγκυρα» περιέγραψε χαρακτηριστικά τις δυνατότητες των φρεγατών με την χρήση του υποστρατηγικού πυραύλου SCALP, ανώτατη πηγή του ναυτικού, μιλώντας στο news.gr.

Από τον συγκεκριμένο εκτοξευτήρα μπορεί να βληθεί και ο ανώτερων αντιαεροπορικών δυνατοτήτων, πύραυλος Aster 30 που το βεληνεκές του φτάνει τα 120 χιλιόμετρα και τον διαθέτουν οι ιταλικές FREMM.

Για την αντιμετώπιση πλοίων επιφανείας οι γαλλικές φρεγάτες FREMM διαθέτουν την τρίτη γενιά του πυραύλου EXOCET που είχε γίνει γνωστός όταν τον χρησιμοποίησε η Αργεντινή στον πόλεμο των Φώκλαντ.

 

πηγή:newsbeast.gr

Σελίδα 1 από 3118

ΠελλαNews

Αργυρουπόλεως 6,
58500, Σκύδρα
Τηλέφωνο: +3023810.81811
Fax: +3023810.81812
Mail: info@pellanews.gr
Mail: pellanews@otenet.gr