Φωτογραφίες αυθόρμητες, «στημένες», πάνω στην τρέλα, στο άγχος, στην διασκέδαση και στην αύρα του καρναβαλιού αποτύπωσε ο φωτογραφικός φακός του pellanews.gr και τις μοιράζετε μαζί σας για καλύτερες αναμνήσεις.

 

Η ανακοίνωση του Συνδέσμου έχει ως εξής:

«Μείζον θέμα για τις συνεταιριστικές οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα δημιουργεί η αιφνιδιαστική – και χωρίς να προηγηθεί η οποιαδήποτε διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους – πρόσκληση του ΟΠΕΚΕΠΕ για τη δημιουργία νέων πυλών ΟΣΔΕ.

Ικανοποιώντας τα αιτήματα συγκεκριμένων προσώπων που έχουν ίδια συμφέροντα από το άνοιγμα νέων πυλών, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επιβεβαίωσε για μία ακόμη μία φορά την πολιτική του στόχευση, η οποία δεν είναι άλλη από την διάλυση του συνεταιριστικού κινήματος.

Βασικός στόχος της κίνησης αυτής είναι να συρρικνωθούν περαιτέρω τα έσοδα των συνεταιρισμών – καθώς η λειτουργία πολλών εξ αυτών βασίζεται εν πολλοίς στα έσοδα από τις δηλώσεις ΟΣΔΕ – δίνοντας τη δυνατότητα σε συγκεκριμένα, φιλικά προς το υπουργείο, συμφέροντα, να «καρπωθούν» σημαντικό μέρος των δηλώσεων, χωρίς να πληρούν τα αυστηρά κριτήρια αξιολόγησης που ισχύουν σήμερα.

Αντί ο ΟΠΕΚΕΠΕ να προχωρήσει σε αξιολόγηση των σημερινών πυλών ΟΣΔΕ και να αναστείλει τη λειτουργία αρκετών από αυτών που πραγματοποιούν ελάχιστες δηλώσεις, επιλέγει να αυξήσει περαιτέρω – και ανεξέλεγκτα – τον αριθμό των πυλών, με τον κίνδυνο να χαθούν χρήματα από χιλιάδες αγρότες.

Οι «παροικούντες την Ιερουσαλήμ» γνωρίζουν τις πιέσεις που ασκούν στην ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) γνωστοί για τη διαδρομή τους σύμβουλοι – οι οποίοι στο παρελθόν επιχείρησαν και πάλι να ανοίξουν πύλη ΟΣΔΕ χωρίς επιτυχία – καθώς και... πάλαι ποτέ «προστάτες» του αγροτικού κόσμου οι οποίοι διέλυσαν το κύρος του συνεταιριστικού θεσμού στην Ελλάδα.

Τα περίπου 100 μέλη του Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε. δεν πρόκειται να μείνουν με σταυρωμένα χέρια στη συνεχιζόμενη πολιτική απαξίωσης εκ μέρους της σημερινής ηγεσίας του και θα προσβάλλουν με κάθε ένδικο μέσο τη συγκεκριμένη πρόσκληση».

Συμπληρωματική πρόσκληση

Στις 15 Φεβρουαρίου ανακοινώθηκε συμπληρωματική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το έτος 2018, με στόχο την πιστοποίηση και αναγνώριση επιπλέον Κέντρων Υποδοχής Δηλώσεων (ΚΥΔ), τα οποία θα μπορούν να αναλάβουν μαζί με τα υπάρχοντα ΚΥΔ την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων ενίσυσης των αγροτών για φέτος και για τρία χρόνια, μέχρι το 2020.

Οι φάκελοι υποψηφιότητας θα κατατίθενται ηλεκτρονικά σε εφαρμογή του ΟΠΕΚΕΠΕ έως 22/2/2018 συμπληρώνοντας ταυτόχρονα και την σχετική check–list πληρότητας του φακέλου υποψηφιότητας χωρίς την πλήρη συμπλήρωση της οποίας οι φάκελοι δε θα γίνονται δεκτοί.

Οι εργασίες τις οποίες αναλαμβάνουν τα πιστοποιημένα από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ΚΥΔ αμείβονται από τους αιτούντες παραγωγούς, με βάση τιμοκατάλογο του ΚΥΔ το δε εκδιδόμενο τιμολόγιο επισυνάπτεται στο αντίγραφο της ΕΑΕ που λαμβάνει ο παραγωγός, και ουδεμία πλέον αρμοδιότητα ή ευθύνη τυχόν συνεπειών έχει ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

Τα Γιαννιτσά φώναξαν γι ακόμη μια φορά ότι η Μακεδονία είναι Ελλάδα αυτή τη φορά δια μέσου λαγάνας....

... όπως διαβάζουμε στο protothema.gr μια λαγάνα αφιερωμένη στην Μακεδονία και τον Μέγα Αλέξανδρο ετοίμασε ο αρτοποιός Χρήστος Προδρομίδης από τα Γιαννιτσά. 

Ο νεαρός αρτοποιός, που αρέσκεται να διακοσμεί τα προϊόντα του φούρνου του, ετοίμασε μια λαγάνα ύψους δύο μέτρων την οποία κοσμεί το αστέρι της Βεργίνας και η προτομή του Μ.Αλεξάνδρου, με το σύνθημα «Η Μακεδονία είναι Ελλάδα». 

Ο... καλλιτέχνης του ψωμιού εργάζεται στον «Παλιό Φούρνο» των Γιαννιτσών και κάνει θραύση. Η φώτο του Life-Events.gr

Μπήκαν στο σπίτι της 83χρονης και με σωματική βία την ακινητοποίησαν και αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα

Ο 27χρονος συνελήφθη για κλοπή και απόπειρα κλοπής από οικίες που έγιναν χθες στην Ημαθία

Εξιχνιάστηκε, μετά από έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας, ληστεία σε βάρος 83χρονης που έγινε το απόγευμα της 14ης Φεβρουαρίου 2018 σε μονοκατοικία στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας και σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος 2 ημεδαπών ηλικίας 27 και 18 ετών (αδέλφια).

Ειδικότερα, τα 2 αδέλφια ενεργώντας από κοινού μπήκαν από ανασφάλιστη πόρτα σε μονοκατοικία 83χρονης ημεδαπής και με τη χρήση σωματικής βίας την ακινητοποίησαν, αφαιρώντας το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ, 4 δαχτυλίδια που φορούσε και ένα κινητό τηλέφωνο.

Επίσης προέκυψε ότι ο 27χρονος χθες (18 Φεβρουαρίου 2018) το πρωί μπήκε σε οικία στην Αλεξάνδρεια και προσπάθησε να αφαιρέσει αντικείμενα, ωστόσο έγινε αντιληπτός και συνελήφθη από ειδοποιηθέντες αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα κινητό τηλέφωνο που όπως προέκυψε είχε αφαιρέσει νωρίτερα από οικία σε κοντινή περιοχή και αποδόθηκε στον κάτοχο της.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχής τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας.

Που πήγαινε με τρία μαχαίρια κι ένα σπρέι πιπεριού ο 46χρονος Ρουμάνος; Όπως και να έχει με τα αντικείμενα αυτά παραβαίνεις τη νομοθεσία περί όπλων με τους αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Προμαχώνα, να συλλαμβάνουν τον 46χρονο υπήκοο Ρουμανίας, αφού βεβαίως διαπιστώθηκε ότι στο όχημα που οδηγούσε κατείχε τα παραπάνω που βλέπετε και στην φώτο, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Σχετικά με τον σχηματισμό δικογραφίας από το Τμήμα Ασφάλειας Πέλλας σε βάρος 21χρονου υπηκόου Ρουμανίας για κλοπή χρηματικού ποσού από κατάστημα με το πρόσχημα ανταλλαγής χρηματικού ποσού που διέθετε, σε χαρτονομίσματα μεγαλύτερης αξίας, προέκυψε ότι το απόγευμα της 7 Φεβρουαρίου 2018, εφαρμόζοντας την ίδια μεθοδολογία, αφαίρεσε από περίπτερο σε περιοχή της Πέλλας το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ.

Σελίδα 1 από 2934

ΠελλαNews

Αργυρουπόλεως 6,
58500, Σκύδρα
Τηλέφωνο: +3023810.81811
Fax: +3023810.81812
Mail: info@pellanews.gr
Mail: pellanews@otenet.gr