close search results icon

Δεν μιλάει ποτέ τυχαία: Η πρόβλεψη του Μπιλ Γκέιτς για τη θεραπεία του καρκίνου δείχνει πόσο ραγδαίες είναι οι εξελίξεις

Ο μεγιστάνας αυτή τη φορά είναι αισιόδοξος!

Ο Μπιλ Γκέιτς απασχολεί κατά καιρούς την παγκόσμια κοινότητα μιλώντας για τις υπαρξιακές παγκόσμιες απειλές όπως η κλιματική αλλαγή και οι μελλοντικές πανδημίες.

Ωστόσο, ο μεγιστάνας αυτή τη φορά είναι αισιόδοξος!

Ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής της Microsoft αναφέρει ότι παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι σημερινές και οι μελλοντικές γενιές, όποιος γεννηθεί τις επόμενες δεκαετίες θα είναι καλύτερα από τους ανθρώπους που γεννήθηκαν σε οποιοδήποτε προηγούμενο σημείο της ιστορίας.

«Εξακολουθώ να είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα ήταν πολύ καλύτερο να γεννηθείς σε 20 χρόνια από τώρα, 40 χρόνια από τώρα, 60 χρόνια από τώρα από οποιαδήποτε άλλη στιγμή στο παρελθόν», είπε ο Γκέιτς σε συνέντευξή του στο Ινστιτούτο Lowy, μια δεξαμενή σκέψης στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας.

Μπιλ Γκέιτς: Η πρόβλεψη για τον καρκίνο

Παράλληλα επισήμανε τις προόδους στη δημόσια υγεία, υπογραμμίζοντας ότι τα παγκόσμια ποσοστά θνησιμότητας για παιδιά κάτω των πέντε ετών έχουν μειωθεί στο μισό τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Προανήγγειλε δε ραγδαίες εξελίξεις και σε άλλα μέτωπα, όπως τη θεραπεία της παχυσαρκίας, του καρκίνου και την εξάλειψη της πολιομυελίτιδας!

Επιπλέον ο Γκέιτς επαίνεσε τις δυνατότητες για φθηνή και αποτελεσματική τεχνολογία πράσινης ενέργειας και τις τεχνολογικές προόδους που επιτρέπουν στους εργαζόμενους στην εκπαίδευση και την υγεία να έχουν μεγαλύτερη εμβέλεια σε όλο τον κόσμο.

πηγή: instanews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ