close search results icon

Διακινούσε επικίνδυνη συνθετική κάνναβη τύπου «Boom»

Διακινούσε επικίνδυνη συνθετική κάνναβη τύπου «Boom»

Ποσότητες της εξαιρετικά επικίνδυνης συνθετικής ουσίας κάνναβης που είναι γνωστή στα στέκια της παρανομίας ως «Boom» και μπορεί να προκαλέσει ακόμη και θάνατο, ανακάλυψαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας στην κατοικία ενός Έλληνα που την διακινούσε στην Κάτω Αχαΐα!

Κατά την έρευνα που πραγματοποίησαν στο σπίτι του, το απόγευμα της Τρίτης, βρήκαν 205,1 γραμμάρια της «Boom», άλλα 56,7 γραμμάρια άλλων συνθετικών ουσιών κάνναβης, 5,2 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και δύο ψηφιακές ζυγαριές ακριβείας. Επιπλέον, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν στην κατοχή του δράστη 640 ευρώ που προέρχονταν από τις πωλήσεις της παράνομης πραμάτειας του και ένα φυσίγγιο πυροβόλου όπλου διαμετρήματος 9 mm. Ο δράστης συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, με την οποία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Το ναρκωτικό «Boom» είναι μια μορφή χημικής μαριχουάνας, η οποία πωλείται και στη χώρα μας μέσα σε περίτεχνες και εντυπωσιακές συσκευασίες προϊόντων αρωματοθεραπείας ή θυμιάματα, που κοστίζουν 20 ευρώ το γραμμάριο. Πρωτοεμφανίστηκε με την επωνυμία spice, ενώ άλλες ονομασίες είναι οι «headtrip», «UltraΠυθία», «cloud10» και «freedomfly».

Ωστόσο, σύμφωνα με τους επιστήμονες, η συνθετική κάνναβη είναι ως και 100 φορές πιο δραστική από την φυτική κάνναβη και πολύ πιο επικίνδυνη, καθώς έχει αποδειχτεί ότι είναι δυνατόν να επιφέρει άμεσα οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια και αναπνευστική ανακοπή, ενώ δημιουργεί και άλλα προβλήματα, όπως άνοια και διαταραχές της συμπεριφοράς.

protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ