Έλληνας γιατρός από τη Νέα Υόρκη περιγράφει -«Είναι μια κόλαση- Παίρνουν με φορτηγά τους νεκρούς» | PellaNews

Έλληνας γιατρός από τη Νέα Υόρκη περιγράφει -«Είναι μια κόλαση- Παίρνουν με φορτηγά τους νεκρούς»

Ο Σωτήρης Κασσαπίδης από την Αστόρια, μιλώντας στο Mega, έκανε λόγο για συνθήκες «κόλασης» και πολέμου, τονίζοντας πως καθημερινά πεθαίνει κόσμος, δίχως να μπορέσει να έχει έναν δικό του άνθρωπο δίπλα του. Παρά τις προσπάθειες του συστήματος υγείας, η κατάσταση έχει ξεφύγει στη Νέα Υόρκη, καθώς μετρά εκατοντάδες νεκρούς και η κατάσταση ολοένα και χειροτερεύει, παρά το γεγονός ότι έχει επιστρατευτεί ακόμη και πλωτό νοσοκομείο.

«Είναι πόλεμος, είναι κάτι το απίστευτο. Δεν έχω δει αρρώστια τέτοια στη ζωή μου. Ασθενείς έρχονται, χειροτερεύουν και πεθαίνουν. Είναι κάτι από την τηλεόραση και από το θέατρο. Φορτηγά έρχονται και παίρνουν τους νεκρούς», σημείωσε αρχικά εμφανώς σοκαρισμένος.

«Είναι ακόμα νωρίς για βελτίωση. Πολλοί ζουν με την αρρώστια, αλλά οι πιο πολλοί πεθαίνουν, κάτι που είναι απίστευτο. Πάνε στα μηχανήματα για να τους βοηθήσουν να αναπνέουν. Τα νεφρά δεν δουλεύουν. Τους βάζουμε σε αιμοκάθαρση και στα μηχανήματα για τους πνεύμονες και τότε οι πιθανότητες να πεθάνουν είναι μεγάλες», πρόσθεσε.

Κασσαπίδης: Πεθαίνουν μόνοι τους χωρίς να τους κρατάει κανείς το χέρι
Στη συνέχεια ο Ελληνας πνευμονολόγος, περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία. Κυρίως ηλικιωμένοι άνθρωποι με προβλήματα υγείας, δεν αντέχουν πάνω από 3-4 μέρες, καθώς η κατάστασή τους χειροτερεύει. Η Νέα Υόρκη μετρά περίπου 1.500 νεκρούς και 50.000 κρούσματα, τα περισσότερα από κάθε άλλο μέρος στον πλανήτη.
Πηγή: iefimerida.gr