Δίωξη κατά άλλων τεσσάρων μαθητών για τον αποκεφαλισμό του Γάλλου καθηγητή | PellaNews

Δίωξη κατά άλλων τεσσάρων μαθητών για τον αποκεφαλισμό του Γάλλου καθηγητή

Τέσσερις έφηβοι μαθητές στη Γαλλία κατηγορούνται για τη δολοφονία του καθηγητή Σαμιέλ Πατί, συμπεριλαμβανομένων τριών που φέρονται ότι υπέδειξαν τον καθηγητή στον δολοφόνο του, ανέφερε πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Τρεις άλλοι μαθητές κατηγορήθηκαν νωρίτερα αυτό τον μήνα για συνέργεια στον αποκεφαλισμό του καθηγητή, ο οποίος είχε δείξει στους μαθητές του σκίτσα του Προφήτη Μωάμεθ στο πλαίσιο μαθήματος για την ελεύθερη έκφραση.

Τρεις από τους τέσσερις μαθητές κατηγορήθηκαν σήμερα ως ύποπτοι ότι ταυτοποίησαν τον Πατί στον δολοφόνο του, τον 18χρονο Αμπντουλάχ Άντζοροφ, ο οποίος στη συνέχεια τον εντόπισε και τον αποκεφάλισε  σε δρόμο κοντά στο σχολείο του.

Οι τρεις, που είναι μεταξύ 13 και 14 ετών, κατηγορούνται για «συνέργεια σε τρομοκρατική δολοφονία», ανέφερε η πηγή.

Η τέταρτη είναι η κόρη του Brahim Chnina, ο οποίος ξεκίνησε μια κακόβουλη διαδικτυακή εκστρατεία εναντίον του Πατί, καταγγέλλοντας τη χρήση των σκίτσων από τον καθηγητή που δημοσιεύτηκε από το Charlie Hebdo.

Η μαθήτρια κατηγορείται για «συκοφαντική καταγγελία» του Πατί για την εκδοχή των γεγονότων που παρουσίασε στην τάξη, παρότι δεν παρακολούθησε το μάθημα του.

πηγή: efsyn.gr