Κορωνοϊός : Ο Πρίγκιπας Κάρολος ιδρύει νοσοκομείο 4.000 κλινών – Χτίστηκε μόλις σε 9 μέρες | PellaNews

Κορωνοϊός : Ο Πρίγκιπας Κάρολος ιδρύει νοσοκομείο 4.000 κλινών – Χτίστηκε μόλις σε 9 μέρες

Ο Πρίγκιπας Κάρολος άνοιξε ένα νέο προσωρινό νοσοκομείο 4.000 κλινών στο ανατολικό Λονδίνο την Παρασκευή, το πρώτο από τα πολλά τα οποία είναι υπό κατασκευή στη Βρετανία για να αντιμετωπίσει την επιδημία του κοροναϊού.

 

Όπως ανέφερε ο Πρίγκιπας Κάρολος, «συγκινήθηκε πολύ» όταν του ζητήθηκε να ανοίξει το νοσοκομείο που χτίστηκε σε μόλις εννέα ημέρες.

Το νοσοκομείο θα χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία των ασθενών με κοροναϊό που έχουν μεταφερθεί από άλλες μονάδες εντατικής θεραπείας από όλο το Λονδίνο, ενώ πρόκειται για τη μεγαλύτερη μονάδα παροχής φροντίδας κρίσιμων περιπτώσεων στον κόσμο.

Ο Πρίγκιπας Κάρολος δήλωσε: «Είναι αναμφισβήτητα ένα θεαματικό και σχεδόν απίστευτο κατόρθωμα εργασίας με κάθε έννοια, από την ταχύτητα κατασκευής σε μόλις εννέα ημέρες στο μέγεθος και τις δεξιότητες εκείνων που το δημιούργησαν».

«Ένα παράδειγμα που θα χρειαζόταν ποτέ κάποιος για το πώς μπορεί να γίνει δυνατό το αδύνατο και πώς μπορούμε να πετύχουμε το αδιανόητο μέσω της ανθρώπινης θέλησης και της εφευρετικότητας», πρόσθεσε.

«Η δημιουργία αυτού του νοσοκομείου είναι το αποτέλεσμα μιας εξαιρετικής συνεργασίας και εταιρικής σχέσης μεταξύ των διαχειριστών του NHS, του στρατού και όλων των εμπλεκόμενων φορέων για τη δημιουργία ενός κέντρου σε κλίμακα που δεν έχει γίνει ποτέ στο Ηνωμένο Βασίλειο» κατέληξε.