Οι Κεμαλικοί... χλευάζουν τον Ερντογάν για την αμυντική συμφωνία με τη Σερβία: «Eίναι χασάπηδες» | PellaNews

Οι Κεμαλικοί... χλευάζουν τον Ερντογάν για την αμυντική συμφωνία με τη Σερβία: «Eίναι χασάπηδες»

Εκνευρισμένοι είναι κεμαλικοί στην Τουρκία με την υπογραφή αμυντικής συμφωνίας της Τουρκίας με την Σερβία, ενώ στηλιτεύουν ευθέως πλέον την πολιτική Ερντογάν, μετά την πρόσφατη προσέγγιση και με τα ΗΑΕ.

Σε δημοσίευμα μεγάλης τουρκικής εφημερίδας με τίτλο “Κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με τον «Σέρβο χασάπη», τονίζεται ότι “αφού το τουρκικό κλαδί ελιάς επεκτάθηκε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τα οποία υποστήριξαν την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου από την FETO, τώρα υπογράφθηκε συμφωνία «Στρατιωτικής Συνεργασίας» με τη Σερβία, η οποία δολοφόνησε βάναυσα 8 χιλιάδες Βόσνιους το 1995”.

Έτσι οι δύο χώρες θα πραγματοποιήσουν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, ενώ θα υπάρξει συνεργασία μεταξύ τουρκικής και σερβικής αμυντικής βιομηχανίας, στρατιωτική συνεργασία, ανταλλαγή στρατιωτικών πληροφοριών, και σε ζητήματα άμυνας στον κυβερνοχώρο.

“Ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο οποίος ήταν γνωστός για τις εθνικιστικές φωνές του κατά των Μουσουλμάνων κατά τους πολέμους Βοσνίας-Κοσόβου, είχε δηλώσει μετά τη σφαγή 8 χιλιάδων ανθρώπων από τις σερβικές δυνάμεις στη Σρεμπρένιτσα, ότι «αν σκοτώσεις έναν Σέρβο, θα σκοτώσουμε 100 μουσουλμάνους», αναφέρει η τουρκική εφημερίδα.

Ο βουλευτής του Κεμαλικού κόμματος CHP στην Κωνσταντινούπολη Ünal Çeviköz αντιτάχθηκε στη συμφωνία και είπε: «Η Σερβία βρίσκεται σε σοβαρή εχθρότητα με τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, με την οποία είμαστε σύμμαχοι στα Βαλκάνια.

Το Βελιγράδι ακολουθεί πολιτικές κατά του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ στο κάτω κάτω της γραφής...ενάντια σε ποιον θα κάνουμε στρατιωτικές ασκήσεις με τη Σερβία, κατά της Ελλάδας;».

Πηγή: defence.net.gr