Ο Τραμπ θέλει τείχος στο Κολοράντο- Μόνο που δε γειτνιάζει με το Μεξικό! | PellaNews

Ο Τραμπ θέλει τείχος στο Κολοράντο- Μόνο που δε γειτνιάζει με το Μεξικό!

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε χθες Τετάρτη να οικοδομήσει τείχος στο Κολοράντο, συνεχίζοντας να δίνει έμφαση στις ομιλίες του, στην καταπολέμηση της παράτυπης μετανάστευσης. Βέβαια, παρόλο που υποσχέθηκε να οικοδομήσει τείχη για να αποτρέψει τους μετανάστες να μπαίνουν στις ΗΠΑ,  κάπου φαίνεται να μπέρδεψε τα σύνορα της χώρας του. 

«Ξέρετε γιατί θα κερδίσουμε στο Νέο Μεξικό; Επειδή θέλουν ασφάλεια στα σύνορα», είπε ο Τραμπ σε εμφάνισή του στο Πίτσμπεργκ. «Και θα οικοδομήσουμε ένα τείχος στα σύνορα του Νέου Μεξικού και θα οικοδομήσουμε ένα τείχος στο Κολοράντο». Ο Τραμπ επιθυμεί διακαώς να εμποδίσει τους Μεξικανούς να μπαίνουν στις ΗΠΑ. Μόνο που το Κολοράντο, που βρίσκεται ανάμεσα στη Γιούτα και στο Κάνσας, και στο οποίο θέλει να χτίσει τείχος ο Τραμπ δε γειτνιάζει με το Μεξικό.

Υποσχέθηκε δε ένα «όμορφο τείχος, ένα μεγάλο τείχος που θα είναι αληθινά αποτελεσματικό. Δε θα μπορούν να το περάσουν ούτε από πάνω ούτε από κάτω».

«Θα οικοδομήσουμε ένα τείχος στο Τέξας και δε θα οικοδομήσουμε τείχος στο Κάνσας που όμως θα επωφεληθεί από αυτά στα οποία αναφέρθηκα», πρόσθεσε.

Η οικοδόμηση του τείχους αποτελούσε εμβληματική υπόσχεση του Τραμπ στην προεκλογική εκστρατεία του το 2016, όμως δεν προχωρά, καθώς το αμερικανικό Κογκρέσο αρνείται να διαθέσει κονδύλια για τη χρηματοδότηση του έργου. Ο Αμερικανός πρόεδρος σκοπεύει να εκτρέψει κάποια κεφάλαια από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Άμυνας γι’ αυτό τον σκοπό.