Σεούλ: Ποταμός βάφτηκε κόκκινος - Ανυπόφορη μυρωδιά | PellaNews

Σεούλ: Ποταμός βάφτηκε κόκκινος - Ανυπόφορη μυρωδιά

Ποταμός κοντά στη μεθόριο μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας βάφτηκε κόκκινος αφού μολύνθηκε από το αίμα 380.000 χοίρων που σκοτώθηκαν στο πλαίσιο των προσπαθειών της Σεούλ να περιορίσει την εξάπλωση της αφρικανικής πανώλης των γουρουνιών. Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές η  σφαγή τους είναι το μόνο μέσο για να αποφευχθεί η μετάδοση της ασθένειας.

Το πρώτο κρούσμα μολυσμένου χοίρου εντοπίστηκε στις 17 Σεπτεμβρίου. Η αρρώστια δεν είναι μεταδοτική για τους ανθρώπους, όμως μεταδίδεται πολύ εύκολα στα γουρούνια και είναι σχεδόν πάντα θανατηφόρα.

Νοτιοκορεατική μη κυβερνητική οργάνωση εξήγησε ότι οι έντονες βροχοπτώσεις της προηγούμενης εβδομάδας σε περιοχή όπου βρίσκεται σφαγείο χοίρων, στο οποίο εκτιμάται ότι έχουν σφαγιασθεί 47.000 ζώα, είχε ως αποτέλεσμα το αίμα τους να χυθεί την Κυριακή στον ποταμό Ιμτζίν, βάφοντάς τον κόκκινο.

Αυτό έχει προκαλέσει ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής, δήλωσε ο Λι Σέοκ-γου, επικεφαλής της οργάνωσης για την προστασία του ποταμού Ιμτζίν καθώς το θέαμα του αίματος αλλά και τη μυρωδιάς είναι αποκρουστικά.

Οι τοπικές αρχές στην προσπάθειά  τους να κατευνάσουν το λαϊκό αίσθημα δήλωσαν πως το  αίμα των σκοτωμένων ζώων δεν μπορεί να προκαλέσει την επιμόλυνση άλλων ζώων καθώς οι χοίροι είχαν απολυμανθεί προτού σφαγιαστούν.

Το νοτιοκορεατικό υπουργείο Περιβάλλοντος μετέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει ότι το πρόβλημα του αίματος στο ποτάμι έχει πλέον «διευθετηθεί όπως θα έπρεπε», κυρίως με τη χρήση αντλιών, ενώ τόνισε ότι το τρεχούμενο νερό δεν έχει μολυνθεί.

zoygkla.gr