Τουρκία: «Ρομπέν των φτωχών» αφήνει χρήματα στους σεισμόπληκτους | PellaNews

Τουρκία: «Ρομπέν των φτωχών» αφήνει χρήματα στους σεισμόπληκτους

Ο «Ρομπέν των Δασών» της Τουρκίας εμφανίστηκε πάλι να βοηθήσει τους αδύναμους. Αυτήν τη φορά ο επιχειρηματίας έσπευσε να βοηθήσει τους πληγέντες στην περιοχή Ελαγίζ, που χτυπήθηκε από τον εγκέλαδο με 6,8 Ρίχτερ.

Ο φονικός σεισμός, που άφησε πίσω του 41 νεκρούς, στέρησε τα σπίτια σε εκατοντάδες ανθρώπους και είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν πάνω από 1.600 άνθρωποι. Έτσι, λοιπόν, ο μυστήριος επιχειρηματίας έστειλε κούτες με τρόφιμα στους σεισμόπληκτους. Η έκπληξη, όμως, ήρθε με το περιεχόμενο των κουτιών που εστάλησαν, καθώς σε κάθε έναν από αυτά υπήρχαν και φάκελοι των 1000 τουρκικών λιρών.

Ποιος είναι ο Τούρκος «Ρομπέν των Φτωχών»

Πριν ένα χρόνο, σχεδόν, έγινε γνωστή η είδηση ότι ένας μυστήριος άνδρας στη γειτονική χώρα φρόντιζε να πληρώνει τα χρέη των φτωχών οικογενειών, σε λαϊκές συνοικίες τις οποίες επισκεπτόταν.

Ο άγνωστος ευεργέτης, σύμφωνα με πληροφορίες, άφηνε φακέλους με χρήματα στις πόρτες φτωχών συμπολιτών του, πλήρωνε τα χρέη των οικονομικά αδύναμων καθώς και τους λογαριασμούς κατοίκων που χρωστούσαν σε τοπικά καταστήματα.

Ο ίδιος άνθρωπος θεωρείται ότι, τον Μάρτιο, άφησε φακέλους που περιείχαν 1.000 τουρκικές λίρες (σχεδόν 158 ευρώ) κάτω από τις πόρτες φτωχών οικογενειών σε άλλες συνοικίες της πόλης.

star.gr