close search results icon

Δίκη Λιγνάδη: «Τον είχα δει με ανήλικους» - Τι κατέθεσε μάρτυρας για την σχέση της με τον καλλιτέχνη

Η γυναίκα περιέγραψε όσα έγιναν από την γνωριμία της, το 2000, με τον κατηγορούμενο.

Την πορεία της σχέσης της με τον Δημήτρη Λιγνάδη και όσα αντιλήφθηκε για τον κατηγορούμενο όσο είχε επαφή μαζί του, κατέθεσε στο δικαστήριο μάρτυρας η οποία είχε καταθέσει στις εισαγγελικές αρχές λίγες ώρες πριν εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τον καλλιτέχνη.

Η γυναίκα περιέγραψε όσα έγιναν από την γνωριμία της, το 2000, με τον κατηγορούμενο για βιασμούς ανηλίκων αγοριών, έως το 2016 οπότε διακόπηκε η σχέση τους, που από το 2004 είχε λάβει ερωτικό χαρακτήρα.

Όπως είπε η μάρτυρας, είχε δει τον κατηγορούμενο με ανήλικα αγόρια και νεαρούς, ενώ ο ίδιος της είχε παραδεχθεί ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις με ανήλικους. Τόνισε ωστόσο, πως ποτέ δεν τον έχει δει με τους τέσσερις καταγγέλλοντες και πως δεν τους γνωρίζει.

Στην κατάθεση της η μάρτυρας είπε πως από το 2004 και μετά η σχέση τους εξελίχθηκε σε ερωτική, πλην όμως με διακυμάνσεις, διαστήματα χωρισμών και εντάσεις. Το καλοκαίρι του 2004, όπως ανέφερε, βρέθηκαν στην Πάρο για διακοπές κι εκεί τον είδε με ένα ανήλικο αγόρι, λόγος για τον οποίο υπήρξε μεταξύ τους διένεξη.

«Πιεζόμουν από τη συμπεριφορά του, ήταν χειριστικός. Το 2008 αποφάσισα να φύγω από την Αθήνα, γιατί πιεζόμουν. Είχα εγκλωβιστεί σε αυτήν την κατάσταση» ανέφερε η μάρτυρας η οποία συμπλήρωσε πως εξαιτίας θέματος υγείας επέστρεψε στην Αθήνα το 2013, οπότε ήρθε ξανά σε επαφή με τον κατηγορούμενο που «μου είπε να χωρίσω από τον σύντροφό μου. Μετά σταματήσαμε να μιλάμε μέχρι το 2016. Μου ξαναζήτησε επαφή, όμως του είπα ότι ακούγονται άσχημα πράγματα για σένα ότι συναναστρέφεσαι με νεαρά αγόρια».

-Πρόεδρος: Πώς τα ξέρατε;

Μάρτυρας: Είχαν πέσει στην αντίληψή μου ότι οι σχέσεις με νεαρούς δεν ήταν δασκάλου-μαθητή και το 2016 ακούγοντας και διάφορες φήμες.

Πρόεδρος: Τις πιστέψατε;

Μάρτυρας: Ναι, μου τις επιβεβαίωσε και τότε του είπα ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Στην Πάρο τον είχα δει με ένα αγόρι. Μου είχε κάνει εντύπωση η μεγάλη διαφορά ηλικίας. Ήταν 16 το παιδί, αλλά ο κατηγορούμενος προσπάθησε να μου το κρύψει. Το ίδιο αγόρι το 2005 ήταν στο σπίτι του κατηγορούμενου. Μου έλεγε (ο Λιγνάδης) ότι τον ερωτεύονταν συνέχεια αγόρια και κορίτσια…το 2016 στο τηλέφωνο που τον ρώτησα μου είπε ότι όντως ισχύουν και «ποιο είναι το πρόβλημά μου».

Η μάρτυρας μίλησε και για ένα περιστατικό με ένα ανήλικο αγόρι στο σπίτι του σκηνοθέτη.

«Ήταν ένα αγόρι στο σπίτι, καθόταν στον καναπέ, αδύνατος, μικροκαμωμένος με ξανθά μαλλιά.

Ήμασταν με τον κατηγορούμενο στο υπνοδωμάτιο και είχαμε ξεκινήσει επαφή και τότε μου είπε ότι ήθελε να φωνάξει και το αγόρι στο δωμάτιο, ότι ήταν ένας μαθητής του. Του είπα ότι δεν θέλω και τότε μου είπε να φύγω και έφυγα.

Μόνη μου είχα διαπιστώσει ότι ήταν αμφισεξουαλικός.Αλλά ένιωθα πολύ ερωτευμένη».

«Ξεκάθαρα βίαιος»

Στην κατάθεση της η γυναίκα ισχυρίστηκε πως δύο φορές είχε δεχθεί σωματική βία από τον Λιγνάδη και πως είχε μιλήσει το 2017 σε αξιωματικό της αστυνομίας για τις συμπεριφορές του κατηγορούμενου, αλλά και για τα ανήλικα αγόρια. «Αναφέρθηκα στο όνομα του. Μου είπε (το στέλεχος της Αστυνομίας) ότι δεν υπάρχει ποινικό αδίκημα σε ό,τι με αφορά και ότι δεν υπάρχει μήνυση σε βάρος του κατηγορούμενου για τα υπόλοιπα».

«Ήταν ξεκάθαρα βίαιος και δυο φορές με είχε χτυπήσει χωρίς λόγο» ανέφερε η μάρτυρας.

Πολ.αγωγή : Έχετε μιλήσει για βίαιη επαφή, τι εννοούσατε;

Μάρτυρας: Δεν ήταν βίαιη η πράξη, αλλά μου φώναζε δυνατά. Μου πρότεινε κάτι που δεν ήθελα να το κάνω και μετά την άρνησή μου άλλαξε εντελώς η συμπεριφορά του. Πίστευα ότι μπορώ να τον σώσω από όλο αυτό.

Αναφέρθηκε επίσης και σε συγκεκριμένο περιστατικό με ανήλικο που βρισκόταν στο σπίτι του καλλιτέχνη ενόσω ήταν και η ίδια εκεί.

Εξηγώντας πώς αποφάσισε να καταθέσε\ιείπε:

«Άκουσα τη συνέντευξη του Κυπαρισσόπουλου και κατάλαβα ποιος είναι. Έστειλα μήνυμα στον Κυπαρισσόπουλο και με ρώτησε αν μπορώ να καταθέσω στον εισαγγελέα.

Πρόεδρος: Τι είδατε και ταυτιστήκατε;

Μάρτυρας: Ο ίδιος λόγος, «θέλω να είσαι δίπλα μου, μου αρέσει που είσαι μικρή, να ασχοληθώ με το θέατρο». Κυρίως ότι «δεν θέλω μα σε πλησιάζει κανένας άλλος ούτε να σε αγγίζει».

Πρόεδρος: Κάτι πιο συγκεκριμένο;

Μάρτυρας: Ότι «δεν θέλω να σε πλησιάζει κανένας άλλος εκτός από μένα.

Καταιγισμός ερωτήσεων

Στο δικαστήριο, νωρίτερα, ολοκληρώθηκε η εξέταση του φίλου του τέταρτου καταγγέλλοντα, ο οποίος έχει καταθέσει ότι ήταν παρών στον βιασμό του μηνυτή. Η υπεράσπιση του άλλοτε επικεφαλής του Εθνικού Θεάτρου υπέβαλε σωρεία ερωτήσεων στον μάρτυρα, αμφισβητώντας όσα ισχυρίζεται σχετικά με το καταγγελλόμενο γεγονός.

Αλ.Κούγιας: Έχετε κάποιο αντικειμενικό στοιχείο εκτός από τη μαρτυρία του Μ. του Σ. και του Π. (τέταρτος καταγγέλλων)ότι ήσασταν παρών;

Μάρτυρας: Το γεγονός έγινε. Ήμουν μπροστά, δεν χρειαζόταν να διαβάσω ή να μάθω κάτι.

Αλ.Κούγιας: Ο μάρτυρας δεν έχει αναφέρει πουθενά το όνομά σας, παρά μόνο ότι ήταν παρών ένας φίλος. Έψαχναν να βρουν το φίλο!

Πρόεδρος: Έχετε κάποια στοιχεία ότι ήσασταν εκεί;

Μάρτυρας: Την επόμενη μέρα έστειλα μια φωτογραφία στον Π. για να τον κάνω να μιλήσουμε.

Αλ.Κούγιας: Ο Μ. και ο Σ. δεν αναφέρουν πουθενά ότι ήσασταν εκεί, πώς το εξηγείτε;

Μάρτυρας: δεν έχω διαβάσει τις καταθέσεις τους. Δεν γνωρίζω γιατί δεν το ανέφεραν.

Αλ. Κούγιας: γιατί είναι κατασκευασμένα από την κα Κουρτέση. (Δικηγόρος τέταρτου καταγγέλλοντα).

Ανάγνωση επιστολής

Πριν την ολοκλήρωση της κατάθεσης του μάρτυρα, ο συνήγορος προς υποστήριξη της κατηγορίας Γιάννης Βλάχος, που πλέον εκπροσωπεί μόνο τον πρώτο καταγγέλλοντα, ανέγνωσε στο δικαστήριο γραπτή δήλωση του εντολέα του με την οποία διαμαρτύρεται για τον τρόπο εξέτασής του από το δικαστήριο και κυρίως από την πλευρά της υπεράσπισης του κατηγορούμενου, αναφερόμενος σε προσωπικές επιθέσεις, προσβλητική συμπεριφορά και εξευτελιστική μεταχείριση.

Η ανάγνωση της επιστολής πυροδότησε το κλίμα στην δικαστική αίθουσα με την υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη να προχωρά σε προσωπική μήνυση κατά του πρώτου καταγγέλλοντα για συκοφαντική δυσφήμιση, λέγοντας ότι και ο κατηγορούμενος θα μηνύσει τον συγκεκριμένο μάρτυρα.

Πρόεδρος: Εγχειρίσατε στο δικαστήριο μία δήλωση που όμως δεν καταχωρείται στα πρακτικά εφόσον δεν συνοδεύεται από κάποιο αίτημα. Κάνετε κάποιο αίτημα;

Γιάννης Βλάχος: Επιφυλάσσομαι.

Πρόεδρος: Εδώ δεν υπάρχει κάποια πρόταση. Δεν είναι προς καταχώρηση. Θα παραμείνει εκτός δικογραφίας

Γιάννης Βλάχος: Επιφυλάσσομαι σε επόμενη δικάσιμο.

Η δίκη συνεχίζεται.

πηγή: naftemporiki.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ