close search results icon

Δημοσκόπηση: Είναι δυνατόν να έχει αυτό το ποσοστό ο ΣΥΡΙΖΑ; (Pic)

Κάτι δεν...κολλάει. 

Είναι το απόλυτο πολιτικό θέμα εντός των συνόρων (μιας και εκτός- με τον Ερντογάν να καταργεί τη λογική κάθε μέρα που περνάει και να δημιουργεί προϋποθέσεις θερμού επεισοδίου– τα πράγματα είναι αλλιώς).

Αυτό που συζητούν άπαντες, καθώς παρά τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού πως δεν πρόκειται να έχουμε πρόωρες εκλογές είναι κάτι παραπάνω από εμφανές πως βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο.

Και είναι, φυσικά, απολύτως λογικό. Μην ξεχνάμε πως η τετραετία εξαντλείται στις αρχές του καλοκαιριού του 2023, κάτι που σημαίνει πως στην… έσχατη των περιπτώσεων θα προσφύγουμε στις κάλπες στα τέλη της άνοιξης.

Οι δημοσκοπήσεις, εννοείται, όλο αυτό το διάστημα δίνουν και παίρνουν, καθώς πρέπει να υπάρξουν οι απαραίτητες σφυγμομετρήσεις για να δούμε πού βαδίζει το εκλογικό κοινό.

Στην τελευταία εξ αυτών, της Palmos Analysis για λογαριασμό του πολύ αξιόλογου site thecaller.gr έφερε στο φως ιδιαιτέρως ενδιαφέροντα ευρήματα: κατ’ αρχάς, επιβεβαίωσε γι’ ακόμα μία φορά πως το σκάνδαλο υποκλοπών δεν επηρέασε σχεδόν καθόλου το κυβερνών κόμμα, με τη Νέα Δημοκρατία να παραμένει μπροστά κι ένα ποσοστό στα πέριξ του 30%.

Εκείνο που προκάλεσε εντύπωση, ωστόσο, ήταν άλλο: στην ερώτηση «Αν είχαμε σήμερα εκλογές ποιο κόμμα θα ψηφίζατε», ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει το πενιχρό 20%- ένα νούμερο που ισοδυναμεί με πολιτική καταστροφή για τον Αλέξη Τσίπρα και τους συντρόφους του, αφού ακόμα και το 2019- όταν η απερχόμενη κυβέρνηση γνώρισε «βαριά» ήττα- το ποσοστό του ήταν πάνω από 31,5%.

screenshot-7-ZyNS3.png

Το κομβικό ερώτημα εδώ είναι ένα και μόνο ένα: έχει πράγματι μόλις 20% ο ΣΥΡΙΖΑ ή το ποσοστό του είναι ψηλότερο;

Αν ισχύει αυτό το 20%, τότε η Νέα Δημοκρατία θα είναι σχεδόν σίγουρα αυτοδύναμη κυβέρνηση, καθώς και το ΠΑΣΟΚ κυμαίνεται στο 11.1% κι όχι άλλο ένα… εικοσάρικο.

Οι κρίσιμες απαντήσεις θα δοθούν σε μερικούς μήνες στις κάλπες…

πηγή: instanews.gr


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ